HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Devizahitel sztori - 2. folytatás: Szerszámok

2013.09.29. 13:55 penzkapu

2. Szerszámok

Mi egy szerszám lényege? Hogy a segítségével ugyanazt a tevékenységet rövidebb idő alatt tudod elvégezni, mint nélküle. Az így felszabaduló időben pedig csinálhatsz valami mást vagy ugyanabból többet.

Már egy hosszú bot is megteszi szerszámnak, ha le akarsz verni valamit a fáról. Hiszen időt spórolsz vele – nem kell felmásznod a fára. Ugyan nem fizikai formában találkozunk vele, de szintén szerszámnak tekinthető a munkamegosztás ötlete (egyikünk gyümölcsöt keres, másikunk vizet, aztán amit találtunk, annak egy részét elcseréljük). Sőt bármilyen ötlet, amivel időt nyersz.

Szerszám a sablon is. Amikor sok egyforma mütyürt kell létrehozni, akkor azzal segít, hogy a sablont csak egyszer kell megalkotni, utána már minden egyes mütyür előállítása gyorsabban megy. Amikor egy Excel táblát készítesz, az is egy sablon.

Vagy ha ugyanazt a műveletet sokszor egymás után kell elvégezni, írhatsz rá egy számítógépes programot. Ha a személyi jövedelemadó bevallásodat az adóhivatal honlapján található szoftver segítségével töltöd ki, ott pl. találkozhatsz egy ilyennel.

Itt álljunk meg egy kicsit, és jegyezzünk meg néhány fontos dolgot:

  • Ha egyszer létrehoztál egy szerszámot vagy csak úgy ráakadtál, ne dobd el! Nem csak egyszer segít, többször is használhatod. Egész addig, míg tönkre nem megy (pl. eltörik a bot).
  • Ahhoz, hogy holnap jobban élj, mint ma, az energiád egy részét érdemes szerszámok keresésére illetve létrehozására fordítani. Ez lényegében felfogható úgy, hogy a mai nap elfogyasztható javak egy részéről lemondasz, és átcsoportosítod a jövőbeni nagyobb fogyasztás reményében. Megjelenik a beruházás.
  • Eleinte csak az idődet tudod átcsoportosítani (pl. még egy kosár gyümölcs leszedése helyett bot keresésére vagy egy dárda megfaragására).
  • Tulajdonképpen a beruházás révén nyert szerszámok alapozzák meg a nagyobb kényelmet, a jobb életet.
  • Mivel senki nem garantálja, hogy a holnap életben talál, ezért nem érdemes túl sok fogyasztásról lemondani. Van egy egészséges arány, bár ez időről időre változik. Ráadásul egyénfüggő is.

 

Következik: Újabb, egyre rafináltabb szerszámok

 

Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr135539317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása