HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Brad Pitté rövid… - hát a Tiéd?

2014.07.07. 20:16 penzkapu

b_p.jpgTalálós kérdés: Brad Pitté rövid, Schwarzeneggernek hosszú, Madonnának nincs, a pápa pedig nem használja. Mi az?

Igen, a vezetéknév! Sokan nem is tudják, mekkora erő rejlik a vezetéknevükben, de a keresztnevükben is. Akadály lehet, ha hosszú és megjegyezhetetlen – mondjuk Nagybecserédi Kunigunda.

De megkeserítheti a gyerekkorodat, ha Éber Álmosnak hívnak vagy éppen az a neved, hogy Nemoda Buda. Viszont ugyanez ellenkező irányban is működik.

Gondolj bele, mekkora önbizalmat ad, ha Viktor a keresztneved. Akár még miniszterelnökségig is viheted! Pláne ha nem Te vagy az első generáció, akinek jól hangzó neve van. Mondjuk apukád Győző.

Számtalan íróról, színészről, humoristáról tudunk, aki megváltoztatta a nevét. Te is megteheted, még anyakönyvezni sem kell. Egyszerűen csak fölveszel egy művésznevet. Ha úgy tetszik, önmagában, ha úgy, akkor harmadik (negyedik) névként. (Vagy a negyedik helyett.)

Akarsz sikeres lenni? Hátha pont ez az, ami eddig akadályozott. Persze nem közvetlenül. Lehet, hogy épp csak az önbizalmadat ásta alá egy kicsit. Vess véget neki! Találj ki egy jól hangzó nevet, és kezdd el használni.

Tedd meg mihamarabb!

(A képet a http://pramit-shah.blogspot.hu oldalon találtam.)

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr476483079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása