HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Tiéd a kontroll?

2014.10.10. 05:58 penzkapu

Ennek röviden az a lényege, hogy történjék bármi, ne add ki a kezedből az irányítást. Ez az egyedüli garancia rá, hogy vállalkozásod a Te érdekeidet szolgálja.

Tegyük fel, hosszú és fárasztó autóúton vagy. Nem is igazán tudod, merre jársz. A GPS javasol egy útirányt, de a melletted ülőnél a térkép valami egészen mást mond. Mit teszel?

  • A GPS-re hallgatsz? Hiszen a modern technika nem tévedhet...
  • Megfogadod, amit a térkép mond? Hiszen a jól bevált évtizedes módszer még soha nem mondott csődöt...
  • Átadod a kormányt?

Tied a döntés: vezetsz vagy vezetsz?

Mindhárom rossz válasz! Miért? Azért, mert valaki másra bíztad az irányítást. Az eredmény: Oda fogsz eljutni, ahova az a valaki vagy valami más vezet. Még az is lehet, hogy pont oda, ahova szeretnél.

De mi van, ha nem? Az 10-ből 10 esetben feszültséget fog benned okozni. Amúgy is fáradt, és türelmetlen vagy már. Ráadásul csalódott is, mert nem azt kaptad, amit elképzeltél. Hidd el, ez nem sok jóra vezet.

Míg ha a kormányrúdnál maradsz, és Te hozod a döntést, akkor mindenképpen megmarad a lelki békéd. Még akkor is, ha nem oda jutsz, mint ahova szerettél volna. Ha nem hiszed, próbáld ki!

 

Remélem, eddigre sikerült meghatároznod a fő célodat. Ha nem, az sem baj, de addig semmiképpen ne indítsd el a vállalkozásodat. Vagy ha mégis, számolj a menet közbeni korrekció okozta veszteségekkel és plusz költségekkel.

Ki fölött kell kontrollal rendelkezned?

Ha az előző bekezdéseket újra elolvasod, rájössz, hogy elsősorban önmagad felett.

Azonkívül:

  • Mivel nem tudsz mindent magad csinálni, lesz egy csapatod, aminek tagjait kontrollálni kell.
  • Lesznek váratlan események, amik fölött nem rendelkezel kontrollal. Ilyenkor egyetlen dolgot tehetsz: a fő célod és a rendelkezésedre álló információk alapján gyors döntéseket hozol.

 

Legközelebb kombináljuk a vállalkozás-típusokat a stabil vállalkozás 3 legfőbb feltételével, és fény derül végre a B, C, E betűk jelentésére is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr706765221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása