HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Ambíciók

2014.01.21. 15:18 penzkapu

Miért nem elég nagy cél, hogy ki tudjuk fizetni a sárga csekkeket? Hiszen örülhetünk, ha lyuk van a fenekünkön! Vagy nem?

Attól függ, holnap is így akarunk-e élni vagy jobban? Kell-e a legújabb kütyü, vagy jó lesz az ötéves mobil? Aminél még mi vagyunk az okosabbak...

Nekünk vannak ilyen céljaink. Szeretünk értékes dolgokat alkotni, szeretjük, ha nem csak sodródunk az eseményekkel, hanem magunk is részt veszünk azok alakításában.

Céljainkért hajlandók vagyunk keményen és okosan dolgozni. Nem a sült galambra várunk, mint a legtöbben. De vajon a mai Magyarországon a környezet támogatja ezt?

Az átlagembernek nemigen vannak ambíciói. Úgy is mondhatnánk: fotelharcos. Pedig mennyi mindenre lenne képes, ha  fölállna a fotelból... Mi ehhez rendkívül értékes tudást és kiválóan működő gyakorlati technikákat tudunk adni.

De nem akarunk széllel szemben ...-ni. Ha kell, kell; ha nem, nem. Az elmúlt évtizedekben elég sok mindent letettünk már az asztalra. Vannak olyan kvalitásaink, amelyeket díjaznak valahol. Ha nem itthon, hát külföldön.

Jó lenne, ha nem kéne elmennünk!

Szólj hozzá!

Mennyi az annyi?

2014.01.21. 13:14 penzkapu

Kérdezheted, hogyan tudok én havi 4-500 ezret elkölteni? Lássuk csak:

1. Hiszek abban, hogy a jelenlegi kormány megvédte a nyugdíjakat. Tőlünk, a most 40-es generációtól mindenképpen. Vagyis nekünk már nem jut majd. Ezt a korosztályt 4  teher is sújtja: El kell tartaniuk a szüleik generációját. (Nyugdíjjárulék formájában. Ha úgy jobban tetszik, hívhatjuk szociális hozzájárulási adónak.)

El kell tartaniuk magukat, a gyerekeiket, és félre kell tenniük a saját jövőbeni nyugdíjukra. Szerintem alsó hangon érdemes havi 50 ezer forint kiegészítésről gondoskodni. Fejenként. Ez azt jelenti, hogy két főre érdemes havi 100 ezer forintot félretenni a mostani jövedelmedből.

2. Néha le kell cserélni az autót, amennyiben rendszeresen használod. (Persze járhatsz tömegközlekedéssel és taxival is, ha belefér az idő- és pénzkeretedbe.) Nem létkérdés, de egy polgári színvonalhoz a mai világban hozzátartozik. Ha már régen cserélted, elég öreg lehet. A mienk az, mert az utóbbi években minden erőnket a Pénzkapu projektbe raktuk, még a korábbi évek tartalékát is.

Valószínűleg jobban jártunk volna, ha már korábban elhúztuk volna a csíkot Nyugatra. Mindenesetre kéne havi 100 ezer, hogy az időközben leamortizált cuccainkat pótoljuk. Szerintem sokan vannak így. Emlékszel, hogy jelenlegi jegybankelnökünk miniszter korában javasolta a hűtőszekrény lecserélését? Erről beszélek.

3. Szeretsz-e utazni? Magam részéről szívesen kiszakadok a magyar rögvalóságból. Legalább a nyaralás erejéig. Nem tolnak le az M7-esen, ha csak kiló negyvennel nyomod. Akkor is beengednek az autópályán, ha nincs gyorsítósáv. Nem idegbajos mindenki. Havi ötvenes elég rá? Vagy legyen száz?

4. Ez eddig havi 250. A napi megélhetésed mennyiből jön ki? Mozi, színház, koncert, könyvek, néha étterem. Egy kis extra. Benne vannak?

Nem vagyok sznob, csupán élvezem, amiért megdolgozom. Hogy legyen miért reggel felkelni! Persze az is lehet az életcélod, hogy ki tudd fizetni a sárga csekkeket. Én azért ennél többre vágyom. Baj?

Szólj hozzá!

SEGÍTSÉG!

2014.01.20. 17:49 penzkapu

3 témában kérünk segítséget:

a) A mai Magyarország – az elmúlt 25 évet tekintve - egyre jobban pocsékolja az erőforrásait, és üldözi el a tehetségeket. Ezt meg lehet fordítani! Hogyan? A honlapunkon szereplő ismeretek alkalmazásával.

Magyarország történelmi lehetőségek előtt áll. Lakói végre a megérdemelt színvonalon élhetnének – ha a tudásunkat el tudnánk juttatni hozzájuk.

Aki akar nekünk ebben segíteni, kérjük, nézzen be ide illetve a honlapra:

http://penzkapu.blog.hu/2014/01/13/eszrevetelek_612

www.penzkapu.hu

 

b) Ki mit gondol, mennyiből lehet ma itthon boldogulni? Mindannyian tudjuk, hogy már havi 47 ezer forintból! Sőt!

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ennyit_keresne_a_magyar_hogy_jol_eljen_mutatjuk_a_szamokat.573683.html

Mi aszerint élünk, amit tanítunk. 20 éve ezt csináljuk, eddig sikerrel. Nem a meglévő lehetőségekhez alakítjuk az igényeinket, hanem fordítva. Megszorítás és lemondás helyett inkább folyamatosan tágítjuk a lehetőségeinket. Tudjuk, ez a gondolkodás ma még szokatlan Magyarországon.

Mint mindig, most is olyan pénzkereseti alkalmat keresünk, ami összhangban van tanításainkkal. Ideális esetben olyat, ami átlag heti három nap feláldozásával havi nettó 4-500 ezer forintot biztosít két kereső számára. Lehetőleg nem alkalmazottként. 

Ha a sárga csekkek kifizetésénél nagyobb célja van az embernek, és nem csupán vegetálni kíván (mondjuk kényelmesebb lakást akar, autót, nyaralást, előtakarékoskodni  nyugdíjra…), akkor alsó hangon ennyi jön ki. (lásd még itt: http://penzkapu.blog.hu/2014/01/21/mennyi_az_annyi_700)

Van ilyen? Ha nincs, milyen van? Ki mit tud a számunkra?

Amúgy 3 eset van.

  1. Lemondhatunk az igényeinkről és egyben az álmainkról. Sokan ezt javasolják. De álmok nélkül milyen életet lehet élni?
  2. Megteremtjük hozzá itthon a feltételeket. Együtt! Mert csak közösen tudjuk egymást és az országot felhúzni!
  3. Mi is „elhúzzuk a csíkot”.

Még hiszünk a 2. pontban...

 

c) Egy működő módszer:

1. Küldd ki a gyerekeidet egy normális helyre.

2. Ha tudod, húzd ki nyugdíjig.

3. Aztán menj utánuk.

Esetleg – a Túró Rudin kívül – valami konkrétum, ami visszatartana? Ötletek? Vagy mégis igény van a gazdasági műveltségre?

Érdemes ezen is elgondolkodni:

http://penzkapu.blog.hu/2014/01/21/ambiciok_943

 

Előre is köszönjük a segítséget. Mindenkinek létkérdés!

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása