HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Hitel? Volt, nincs! - Mire jó a devizahitel visszatérítés?

2014.09.26. 14:14 penzkapu

devhitel2k.jpgVan már programod a hétvégére? Mert olyat ajánlok, aminek nagyon örülni fogsz! Ráadásul rossz idő esetén is működik.

Szeptember 24-én a Parlament elfogadta a bankok elszámoltatásával kapcsolatos törvényt. Ez számodra egy szinte soha vissza nem térő lehetőséget nyit arra, hogy megszabadulj majdnem az összes hiteledtől! De csak akkor, ha a banki visszatérítést bölcsen használod fel.

Nézzük hogyan: A törvény alapján jelentős mértékben csökkenhet a fogyasztói hitelekkel kapcsolatos adósságod. Ez maga után vonja a havi törlesztőrészletek lényeges csökkenését is, ha hinni lehet a Kormány előzetes becsléseinek. (Mert azért ugye nyugtával dicsérjük a napot. :-) )

Itt jön az ütős rész

Ha viszont kevesebbet kell fizetned a hiteled törlesztésére, akkor az így felszabaduló összeget felhasználhatod más adósságaid rendezésére. Egyszerűen amit most pl. a deviza lakáshiteledre fizetsz, annak egy részét ezentúl fizetheted mondjuk a hitelkártya-tartozásod csökkentésére.

A lényeg, hogy azt az összeget, amit most meg fogsz spórolni, annak legalább egy részét ne költsd el másra, hanem áldozd adósságcsökkentésre. Ha így teszel, előbb-utóbb meg fogsz tudni szabadulni az összes tartozásodtól. Vagyis:

Akarsz két legyet ütni egy csapásra?

Még évekkel korábban készítettem erről egy kis irományt, amiben ezt részletesen elmagyarázom. Jár hozzá egy táblázat is, amiben rögtön kipróbálhatod.

Most kissé leporoltam és aktualizáltam. A benne szereplő 6 tanulság közül néhány ízelítő:

  •          a kamatos kamat ereje
  •          valami, ami jó és mégsem erkölcstelen, sőt nem is hizlal
  •          minden hiteledet lenullázhatod

Itt tudsz hozzájutni. (Katt, és máris küldheted.)

2 komment

Címkék: hiteltörlesztés elszámolási törvény devizahitel elszámolás devizahitel visszatérítés banki visszatérítés

Mozart a Mátyás-templomban

2014.09.24. 15:44 penzkapu

340px-Buda_Castles-Matthias_Church.jpgA gazdagságot nem csupán pénzzel mérjük. Sőt, az igazán gazdag emberek még azt is tudják, hogyan kell egy értékes holmit kevés pénzért, vagy akár ingyen megszerezni.

Szeretnél Te is beletartozni ebbe a körbe? Mert most Számodra is adódik egy kiváló alkalom! Exkluzív környezetben vehetsz részt egy koncerten, ahol egy híres zeneművet adnak elő.

 

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem

 

Helyszín:

A budapesti Mátyás-templom

(I. kerület, Szentháromság tér)

 

Időpont:

2014. szeptember 28. (vasárnap) 19.30

Előadja a Mátyás-templom Ének- és Zenekara,

valamint a Wekerle telepi Szent József kórus.

 

Vezényel Tardy László, a Mátyás-templom kántor-karnagya.

A belépés ingyenes.

 

Itt pár érdekességet találsz a műről.

 

Milyen sűrűn adódik életedben, hogy az ország egyik legnevesebb templomában a világ egyik legszebb zeneművét meghallgathatod?

 

A képről: „Buda Castles-Matthias Church”. Engedély: CC BY-SA 2.5, forrás: Wikimedia Commons

 

Szólj hozzá!

Címkék: Mozart: Requiem koncert a Mátyás-templomban

Egy féldeci mázli

2014.09.23. 19:31 penzkapu

cocktail.jpgÖrülnél, ha minden úgy sikerülne az életedben, ahogy Te azt előre eltervezted? Szerintem nem! Ugyanis ez kizárná, hogy jobban süljön el.

Mire gondolok? Amúgy is nagyon ritkán nézek tévét, ráadásul az elmúlt hetem – szerencsére – olyan sűrű volt, hogy még a műsor se jutott eszembe. Pedig a Harry Pottert mindig szívesen megnézem.

Hogy miért? Mert tágítja a világomat. Mert olyan ötleteket ad, amivel nagyon sok lehetetlennek tűnő feladat megoldhatóvá válik. Egyszer majd erről is írok, de most nem ezért ragadtam billentyűzetet.

Ezt a részt akkor is olvasd el, ha utálod a filmet!

Úgy esett, hogy vasárnap este véletlenül belekukkantottam a sorozat hatodik részébe. Tudod, amelyikben Dumbledore megbízza Harryt, hogy kiszedje Lumpsluck professzor féltve őrzött titkát.

Pont az a jelenet volt soron, amikor Harry - bájital formájában - igénybe vesz egy kis extra adag szerencsét. A logika azt diktálná, hogy azonnal megkeresse a professzort, ő azonban – megérzésére hallgatva – másfelé indul. A környezete meglehetősen furcsán néz rá.

Te mit tennél egy ilyen helyzetben?

Tartanád magad az eredeti elképzelésedhez? Rossz döntés lenne! Vajon miért?

Ezt nagyon meg kell értened

Az Univerzum sokkal okosabb Nálad. Egyszerűen azért, mert olyan információnak is birtokában van, aminek Te nem. Persze ezt nem muszáj elhinned, elég, ha kipróbálod. Hallgass egyszer a megérzéseidre!

Most mit veszíthetsz? Semmit. Úgyse tudod meg, mi lett volna, ha... Ez egy teljesen kockázatmentes döntés, s – valljuk be – ezeket szeretjük a legjobban. Fatalizmus? Ki tudja? De most képzeld el: Ha csak egyszer bejön...

Milyen érzés lenne, ha tudtodon kívül valaki(k) egyengetné(k) az utadat? Vagy Te inkább mindig a saját fejed után mégy? Akkor is, ha sikeresebbé alakítaná(k) a dolgaid, mint amire egyedül képes vagy?

Hogyan vonzzad magadhoz a szerencsét 3 egyszerű lépésben?

Elküldöm Neked, de csak ha érdekel! Itt tudod jelezni.

(kép forrása: topnews.ru)

 

Szólj hozzá!

Címkék: szerencse megérzés

Szerezzünk vevőt! Lasszóval vagy hálóval?

2014.09.22. 12:59 penzkapu

lasszo.jpgÍme az előző részben ígért példa. Milyen jó lenne, ha nem lasszóval kéne „vadászni” a vevőkre, hanem automatikusan tudnánk ügyfelekre szert tenni! Lehet ilyet? Naná! Föl kell építeni hozzá egy rendszert. De hogyan?

Egy kis ismétlés a marketing alapjaiból: A vevő nem úgy „terem”, hogy fogja magát, bemegy a boltodba (legyen az online vagy offline), és rögtön vásárol. Nem így működünk. Nézz magadra mint vevőre kívülről!

Ha Te vagy a vevő

Először csak bámészkodsz, sokszor nem is tudod, mit szeretnél. Valami magára vonja a figyelmedet, elkezd érdekelni. Aztán megszemléled közelebbről, és elkezd komolyabban érdekelni.

Tájékozódsz a témában, megismered alaposabban. Körülnézel más boltban is, hátha ott jobb, szebb, olcsóbb. Megkérdezed az ismerőseidet. Ha drágább dolgot akarsz, több kört is futsz. Végül elszánod magad a vásárlásra.

De Te eladni akarsz

Az online marketing esetében ez tipikusan az alábbiak szerint néz ki, most már az eladó szemével: Találsz egy megoldásra váró problémát, megoldod, majd megtalálod azokat az embereket, akik épp ezt igénylik. Megszólítod őket.

Elkezdesz blogolni ezerrel, hogy megismerjenek. Aztán valahogy megérkezik az első feliratkozó. Bocsánat a kifejezésért – örülsz, mint majom a farkának. Gyorsan összedobsz neki valamit, mert hallottál róla, hogy szükség van egy ún. belépő termékre. (Sokan csalinak nevezik, én nem szeretem ezt a kifejezést. Vevőként nem szeretek „horogra akadni”.)

Szerencsés esetben ez már készen van, de akkor meg átesel a ló másik oldalára, és hirtelen minden már elkészült anyagodat egyszerre odaadod. Mert olyanról is hallottál, hogy hírlevelezni kell, és nem tudod, hogyan csináld.

És ha nagy peched van, akkor a sok feliratkozódból valaki rögtön vásárolni is akar. De még nincs eladható terméked. Mit csinálsz?

Fussunk neki még egyszer!

Előre gondolkozol. Megismerkedsz a piacoddal (legalább egy kicsit). Pipa! Átgondolod a receptet, milyen lépéseken szeretnéd végigvezetni leendő vevődet. Mondjuk

  1. blog,
  2. egy ajándék, amire feliratkozik,
  3. hírlevél,
  4. fizetős termék.

Megint pipa!

Létrehozod a belépő terméket, írsz (vagy íratsz!) egy sorozatot, amit hírlevélként elküldhetsz, és elkészíted a fizetős termékedet is. Utána már csak szorgalmasan blogolnod kell, és jönnek e vevők. Ismét pipa!

Íme, kész az automata vevőszerző rendszered.

Csakhogy…

Nyilvánvalóan nem akarsz minden feliratkozódnak egyenként válaszolni. Vagyis megint létre kell hoznod egy (al)rendszert. Szerencsére erre a célra vannak szoftverek. Vagyis valakik már elkészítették ezt a rendszert, Neked csak használnod kell. Vannak hírlevél-küldő rendszerek is.

Mi a következő lépés? A vevőket ki is kell szolgálni. Fel kell venni a megrendelést, és vissza kell igazolni. Le kell szállítani a terméket, fizikailag vagy online.

Ezután (jó esetben előtte) ki kell állítani a számlát, fogadni kell a pénzt. Ha nem érkezett meg időben, szólni kell. Ha a vevő reklamál, azt is tudni kell kezelni. És az utánkövetésről még nem is beszéltem.

gerber.jpgEgy-két ügyfélnél ez még tud kézi erővel működni, de egy idő után mindre fel kell állítani magad helyett egy-egy rendszert.

Van, aki megcsinálta?


Most, hogy eljutottál erre a pontra, melegen ajánlok Neked egy könyvet: Michael E. Gerber: A vállalkozás mítosza. Minden kezdő vállalkozó polcán ott a helye! Igaz, hogy a vállalkozóképző tréningünkön bőven esik róla szó, de tudom, hogy úgyis többször el fogod olvasni.

Legközelebb kicsit könnyedebb témával jelentkezem: Varázsolni fogunk!

 

(a lasszós kép forrása: agroinform.com)

Szólj hozzá!

Címkék: Gerber-könyv vevőszerző rendszer

süti beállítások módosítása