HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Ez történt ma

2015.03.24. 20:09 penzkapu

Miről lesz ma szó:

  • egy befektetési lehetőségről,
  • akciós árakról,
  • egy kis marketingről,
  • és némi háztartás-gazdaságról.

 

Ma mászkálós-ügyintézős napunk volt. Akadt némi elintézni valónk Újpesten (a város másik végén), és erre fölfűztük a többit. Mint pl. a temetőt. A szüleim ott vannak eltemetve.

Anyu korán, 1990-ben halt meg, akkor ott laktunk. Hagyományos (nem urnás) sírhely meg ugye 25 év után lejár. Így idén esedékes a hosszabbítása. Akkor már egyúttal megkérdeztük, mennyibe kerül.

Jelenleg 135 ezer forint körül, de lehet, hogy még az idén drágulni fog. Viszont lehet csak 10 évre is hosszabbítani, időarányos díjjal. Apropó: Nem akarsz beszállni Te is ebbe a szolgáltatásba? A tőzsdén keresztül megteheted. Ha megfelelő időben vásárolsz, jó befektetés lehet.

Voltam könyvtárban. Tudtad, hogy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár folyamatosan selejtez egy csomó jó könyvet? Angol nyelvű ponyvaregényt (jó kifejezésekkel), de akár a hetekkel ezelőtt még a boltok polcain közel háromezerért kapható könyvet is kifoghatsz. Fióktól függően száz vagy párszáz forint darabja.

Van ott egy kitűnő cukrászda is. Nyitásuktól kezdve figyelem őket. Nem véletlenül lettek nagyok. Valamit nagyon jól csinálnak! Többek között rengeteg olyan ötletük volt és van, ami egyedivé teszi őket. Nagy a forgalmuk, pedig magasak az áraik.

Aztán hazafelé elintéztük a heti nagybevásárlást. Mivel a múltkori adagot ügyesen beosztottuk, ezért egy hét helyett másfél hétig tartott ki. Emiatt alkalmunk volt megtapasztalni, hogy bizony komoly gondok lehetnek a vásárlóerővel.

Ugyanis kizárólag 4 illetve 5 nappal ezelőtt csomagolt csirkecomb volt kapható. Igaz, volt ennél pár nappal frissebb szeletelt sertéstarja, 1.730 forintért kilója. A tízdekás Tibi csokit viszont 165 forintért adták.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr447301497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása