HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

A siker összetevői – Kérj!

2015.03.27. 20:09 penzkapu

A kéréssel kapcsolatban 3 dolgot kell tudni:

  1. Ha nem kérsz, nem kapsz. Ha kérsz, talán igen!
  2. Azért nem kérsz, mert félsz az elutasítástól.
  3. Ha kérsz, ki fogsz lógni a sorból.

 

Nézzük sorjában:

1. Ha szeretnél valamit, és ebben valaki segíteni tud Neked, miért nem kéred meg? Csak nyerhetsz vele! Hiszen ha nem kéred, biztosan nem kapod meg. Ha kéred, lehet, hogy megkapod, lehet, hogy nem.

Mi a legrosszabb, ami történhet? Az, hogy ugyanott fogsz tartani, mint kérés nélkül. Tehát konkrétan NULLA veszíteni valód van! Akkor miért nem kérsz?

2. Mert félsz az elutasítástól. Ez alapvetően arra vezethető vissza, hogy az iskolában arra kondicionáltak minket: Csak akkor tegyünk bármit is, ha tökéletesen biztosak vagyunk az eredményben. Ha válaszunk, cselekedetünk abszolút helyénvaló.

A kérés nem ilyen. Annak kétféle kimenetele lehet: igen vagy nem. Ez lebénít minket, mert ilyen helyzetekre nem készített fel az iskola. Meg kell tanulnod kezelni az elutasítást. Megoldás: Gyakorolni kell!

3. A többség nem él ezzel a nagyszerű lehetőséggel. Ezért készülj fel rá, hogy sokan irigyelni fognak érte! Nem azért, mert tudsz kérni. Nem azért, mert felvállaltad mindazt a kényelmetlenséget, ami ennek megtanulásával jár.

Ó nem! Azt senki nem fogja irigyelni Tőled! Csupán az eredményeidet. Számíts rá, hogy amíg tanulsz, addig furán fognak Rád nézni. Ha pedig megtanultad, még furábban. Ki fogsz lógni a sorból. Cserébe viszont az eredményeid sem átlagosak lesznek.

Hadd kérjek Tőled valamit. Tanulj meg kérni! Köszönöm!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr807310870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása