HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Örülj a hétfőnek!

2015.03.30. 20:39 penzkapu

A múlt hétfői poszt folytatásaként:

Ott hagytuk abba, hogy Téged, mint jól-rosszul fizetett alkalmazottat nem vigasztal, ha valaki egy állás megszerzéséért küzd. Ma nézzünk egy másik összehasonlítást!

Hétfő reggelt beballagsz az irodába. Télen fűtött, nyáron hűtött. Leülsz az íróasztalhoz a kényelmes forgószékedbe. Bekapcsolod a számítógépet. Modern, jogtiszta szoftverek duruzsolnak rajta. Beszerzésük és karbantartásuk szerencsére nem a Te feladatod.

Főnöködtől megkapod a munkát, jó esetben délutánra végzel vele. Hó végén rendben megkapod a fizetésed. Kapsz hozzá egy papírt is, amin nem igazodsz el. Jó esetben tudod, milyen terméket, szolgáltatást ad a munkahelyed a vevőinek, de ha nem, anélkül is megvagy.

Akkor most ezt is játsszuk le másképp:

Ha egyáltalán van irodád, télen jégverem. Míg be nem fűtesz. De óvatosan, mert iszonyat pénzekbe kerül, és Neked kell fizetned! Forgószék? Majd a következő évi nyereségből! Talán…

Számítógép? Már megint újra kéne húzatni az op. rendszert. Majd megkérünk egy havert. Feladat van dögivel, garantáltan nem végzel vele ma.

Vevő? Jó lenne belőlük több. És az se ártana, ha rendben fizetnének. Különben hó végén miből fogod fizetni az alkalmazottaidat? Meg a saját TB-det? Egy jó könyvelőt is kéne szerezned, bár a pénzügyi tervezést, a kontrollingot és egy sor más feladatot úgysem veszi le a válladról.

Jó esetben egy nagy cég értékesítője vagy, és akkor csak vevők után kell kajtatnod. Ha nem adsz el, aznap nem vacsorázol. Szeretsz eladni?

Újra megkérdezem: Melyik forgatókönyv tetszik jobban? Még mindig a „Legyen már végre péntek?”

Oké, pénteken újra találkozunk!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr557321446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.03.30. 21:17:53

De ha már eladsz, akkor miért nem hagyod ki a nagy céget a bizniszből ?
Nem futja számítógépre, vagy nincs egy irodának való hely valahol ?
Minek a nagy cég ?
süti beállítások módosítása