HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Te hány órát dolgozol?

2015.03.31. 18:35 penzkapu

Sokat, csak nincs jól kihasználva. Pedig sokkal magasabb lenne a kereseted tőle. Nézzük meg, hogy is van ez?

Nemrég olvastam egy felmérést, ami szerint Magyarországon a munkaidő kihasználtsága átlagosan 47%. Ami azt jelenti, hogy a munkaidő kevesebb, mint fele telik valódi munkával, a többi – ha nem is üresjárat – ezzel-azzal. Az elvi maximum 80-85% körül lehet.

Az egyszerűbb számolás kedvéért tételezzük fel, hogy Nálad jobb ez a mutató, mondjuk 60%-os. Az átlagbér a KSH szerint olyan nettó 150 ezer forint körül alakul. Tudom, tudom: Én is értek a statisztikához. Csak annak a kimutatásnak hiszek, amit magam állítottam össze.

Valamiből azonban ki kell indulni, hogy a mondanivalóm lényege érthető legyen. Ha Te tudsz jobb adatot, számolj azzal.

Ha 60%-os kihasználtságért kapunk 150 ezret, akkor 10%-ért 25-öt. Vagyis ha sikerülne ennyivel jobban kihasználnod a munkaidődet, akkor jelentkezhetnél a főnöknél fizetésemelésért. Na jó, nem vagyok naiv. Számoljunk csak 15 ezer forinttal.

Ellenvetések:

  • A Te munkahelyeden jobban ki van használva a munkaidő. Ez nem így van, csak nem veszed észre. Hidd el, van bőven tartalék! Csak nézz körül. Nem az én kedvemért, magadért.
  • Neked is van bőven ötleted, csak hiába javaslod a főnöknek. Ebben sok igazság van. Válthatsz munkahelyet, ami szintén nem könnyű mulatság. De végül is a Te életedről van szó.

Ellenvetéseidre a válasz sok-sok külön posztot igényelne. Egyszer majd arra is sort kerítek. Most a havi 15 ezer pluszon van a hangsúly. Erre építve szeretnék majd valamit mutatni a következő napokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr27324232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása