HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

A harmincadik napon

2015.04.19. 14:10 penzkapu

harminc.jpg

Egy hónapja elhatároztam, hogy egy új szokás kialakítása érdekében 30 napon keresztül minden nap fogok írni egy-egy blogbejegyzést. Jelentem, letelt. A mai a harmincadik. Arról szól, milyen tapasztalatokat szereztem.

Először a célról. Mert minden új szokás felvételének célja van. Mivel a jövőben sokat akarok írni, ez egy fontos készség lesz számomra. Azt pedig a legjobban gyakorlással lehet kialakítani.

Könnyű volt végigcsinálni? Nem, egyáltalán nem. Az első néhány nap nehézségén a kitűzött cél lendített át. Nem vagyunk egyformák. Én ha kitűzök magam elé egy célt, azt végigcsinálom. Egy kivétel van: Ha közben a cél elérése értelmetlenné válik számomra.

Hogy értem el, hogy mindig akadjon témám? Gyűjtögetéssel. Ha akadt egy ötletem, rögtön papírra vetettem, ami eszembe jutott róla. Lényeg, hogy mindig legyen a kezed ügyében legalább egy cetli, amire írni tudsz. Elcsépeltnek tűnik, de hasznos: Szó elszáll, írás megmarad.

Sokáig tartott egy bejegyzés megírása? Eleinte igen. Bizony az első napokban sokszor későre járt már az idő, mire a poszt a helyére került! Aztán sikerült egyre hamarabb megírni. Kb. 3 hét után eljutottam oda, hogy az aznapi teendők közül az elsők közé került fontossági sorrendben.

Ha egy új szokás megtalálja a helyét a napirendedben, akkor elkezd automatikussá válni. Ehhez kb. 21 nap szükséges. Utána már „csak” erősíteni” kell. Nálam ideális esetben az írás az első helyre fog kerülni napon belül. Ehhez persze még gyakorolnom kell.

Egyszerre egyet! Nem volt célom sem a kereső-optimalizálás, sem a „csúcs” tartalom, sem a kiváló stílus. A szokás kialakulása lebegett a szemem előtt.

Fölmerülhet Benned: Mit csinálj akkor, ha alig vártad, hogy az egésznek vége szakadjon? Ez azt jelzi, hogy még nem állsz készen. Ha így van, akkor először is gratulálj magadnak, hogy sikerült. Jegyezd fel a sikernaplódba (ha van)! Tarts egy kis szünetet, s közben vizsgáld meg, valóban szükséged van-e erre az új szokásra!

Gondolom, még ezernyi kérdésed van az új szokások kialakításával kapcsolatban. Írd meg bátran ide kommentben! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr747380648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása