HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Mikor kezdődjön az értekezlet?

2015.04.20. 19:02 penzkapu

Ma egy pofonegyszerű időgazdálkodási fogást mutatok meg. Azon alapul, hogy mindent kerekítünk. Most épp 18 óra 52 perc van, de ha valaki föltenné nekem a kérdést: „Hány óra van?”, azt mondanám: 10 perc múlva hét. Hiszen nem a percet, hanem az órát kérdezte.

Házi feladat: A következő néhány napban figyeld meg, egy-egy kérdésre milyen pontossággal válaszolsz. Magad is meg fogsz lepődni! A válaszod a kérdéshez igazodik. Amilyen pontossággal van a kérdés föltéve, a válaszod is olyan pontos lesz. Legfeljebb egy nagyságrend eltéréssel.

Vagyis a „Hány méter?” kérdésre nem fogsz centiméter pontossággal válaszolni. Sokszor még deciméter pontossággal sem.

Tehát ha egy megbeszélés 2 órakor kezdődik, az kb. ¾ 2 és ¼ 3 közötti időpontot jelöl. Viszont, ha 13 óra 55-re hirdeted meg, akkor jó eséllyel el is kezdődik kettőkor.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr817384258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása