HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Nem csak én mondom...

2017.04.24. 13:52 penzkapu

A múltkor írtam Magyarország történelmi lehetőségéről. Íme egy cikk a témában - Bojár Gábor tollából.

Néhány gondolatot külön is kiragadtam belőle:

"A tudásalapú gazdaságban az oktatás olyan érték, mint a nagy felfedezések korában a hajók, az ipari forradalom korában pedig a szén, az olaj vagy a vas. Angliát, Amerikát, Németországot az ipari forradalomban a saját és a gyarmataikról behozott nyersanyag tette gazdaggá. Az informatikai forradalom korában Magyarországot oktatási kultúrája emelhetné fel; nem behozni kellene egy hátrányt, hanem megőrizni az előnyt. Olyan történelmi lehetőséget kínál a gazdag matematikai hagyományokkal és kultúrával bíró Magyarország számára az informatikai forradalom, ami lehet, hogy csak egyszer adódik egy évezredben."

„Az oktatás egy hosszútávon megtérülő beruházás, a politikusok prioritása pedig általában a négyévenként esedékes választás, ezért szívesebben fektetnek be hamarabb látványos eredményt hozó beruházásokba.”

"Talán van még némi remény, hogy az informatikai forradalom nyújtotta kivételes történelmi lehetőséget ne szalasszuk el végleg."

http://nepszava.hu/cikk/1125874-magyarorszag-helye-az-informatikai-forradalomban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr3612450339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása