HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Nekünk így is jó? – II. Te melyik csoportba tartozol?

2013.11.30. 17:03 penzkapu

Az első rész linkje:

http://penzkapu.blog.hu/2013/11/30/nekunk_igy_is_jo_i_a_kocsmak_tanulsaga

 

Sajnos Magyarország lakóinak többsége a harmadikba. Ennek részben történelmi okai vannak. A hatalomnak mindig az volt az érdeke, hogy a pesszimizmust elültesse az emberekben. Ez alól az elmúlt húszegynéhány év kormányai sem kivételek. Időnként ugyan kipréselnek magukból némi optimistának tűnő szöveget, de ez csak álca. Olcsó kampányfogás.

A rossz hír, hogy aki folyton panaszkodik, azon nem lehet segíteni, mert igazából nem is akarja. Ő az, aki visszahúz, ha ki akarsz mászni a mocsárból. Tetszik neki az áldozat szerep. Megszokta. Kényelmes.

Legalábbis kényelmesebb, mint a változással járó kényelmetlenségek. Egész addig, míg nem ég a ház. Ezt fejezi ki a népnyelv a „nekünk Mohács kell” mondással.

A kettes csoportnak íródik a blog meg a honlap. Azoknak, akik még nem adták fel a reményt. Akik élni akarnak, nemcsak vegetálni. Mert igenis lehetséges! Ha érdekel. Ha akarod. Ha legalább adsz magadnak egy esélyt.

Azért dolgozom, hogy aki nem tudja, hol keresse a segítséget, az is hozzájusson. Szűk ez a réteg, és erősen hat rá a harmadik csoport visszahúzó ereje.

Csak annyit kérek tőlük, hogy legalább jelezzenek vissza. Hogy lássam, érezzem, érdemes-e időt, energiát áldozni erre a projektre. Akad-e még, aki itthon szeretne boldogulni, de nem tartozik a „felső tízezerbe”?

Fogy a türelmem és az erőm. Nem óhajtok széllel szemben p…ni. Elég sok mindent raktam már le az asztalra, úgyhogy elhiheted: tudok más elfoglaltságot is magamnak.

Ha nem tartasz rá igényt, nem erőltetem, hogy kitalálj a taposómalomból! Várd a segítséget továbbra is felülről! Csak nehogy az derüljön ki, hogy a sült galamb nem mese, hanem nagyon is létezik! Vígan repül és szó szerint magasról tojik a fejedre.

Szóval ideje megválaszolni a címben feltett kérdést. Mert – ahogy Zorán énekelte – „jobb nem is jár, ha nekünk így is jó”.

 

A jó hír, hogy fizikailag nem fáj, ha átlépsz a kettes csoportba. Úgyhogy emeld föl a hátsó feled, és mozdulj, amíg nem késő!!! Mert akkor már fájni fog. Nem kicsit. Nagyon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr485668923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.