HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Milyen a hangulatod?

2015.03.22. 13:38 penzkapu

furtos.jpg

Elmondom, nekem miért jó. Mert a tavasz ezernyi lehetőséget tartogat. Március 21-22-e felér egy újévi kezdéssel. Nem véletlen, hogy Julius Caesar naptárreformja előtt márciussal kezdődött az év.

Milyen lehetőségekről beszélek?

Először is, jön a meleg. Mostantól már tovább van világos, mint sötét. Kevesebbet kell fűteni, világítani. Ugye Te is szereted a természetes fényt?

Csicseregnek a madarak, a virágok színpompába öltöztetik a környezetet. Állj meg egy pillanatra, és gyönyörködj bennük! Közhelyes? Lehet.

De:

Életed zöme nem a nagy, hanem igenis az apró dolgokon múlik. Persze, hogy ezt is tudod, csak nem figyelsz rá oda. Miközben a főnyereményre vársz (helyettesítsd be, Neked mi lenne az!), épp azokat a lehetőségeket szalasztod el, amelyek a kiváló életminőséget biztosíthatnák számodra.

Ezek az apróságok adják meg azokat az alapokat, amiktől ugrásszerűen tud megnőni a teljesítményed! Azért van ez így, mert ha jó a hangulatod, akkor még a legnehezebb feladatok is sokkalta könnyebbnek tűnnek.

Míg rossz hangulatban csak magad körül pörögsz. Ezért ne becsüld le ezeket a picinek tűnő ajándékokat!

 

Szóval: milyen is a hangulatod?

Szólj hozzá!

Mission Impossible? - avagy "Ezt nem lehet"

2015.03.21. 17:59 penzkapu

Hányszor találkoztál már ezzel a kijelentéssel? És el is hitted? Hadd meséljek el egy történetet.

Internetezésre most a Vodafone Mobile Broadband Stick-jét használom. Hogy miért, az egy külön történet. Talán egyszer arra is sor kerül.

Úgy működik, mint a feltöltőkártyás mobil. Mivel a számomra pillanatnyilag legkedvezőbb csomag négyezer forintba kerül, ezért mindig ilyen összegben töltöm fel. Csakhogy

-      Ezt nem lehet. – kapom a postán a választ. Csak 2, 3, 5-ezer forintot, vagy nagyobbat lehet. Négyezret nem.

-      Már töltöttem fel ennyivel, ezért tudom, hogy lehet. A Vodafone-nál igen.

-      Rosszul tudja.

Mókás, hogy le akar beszélni. És most figyelj!

Nem azt nézi, hogyan lehet (hiszen ha máskor sikerült, akkor csak utána kellene kérdeznie valamelyik munkatársától). Hanem élből elutasítja.

Hiába, a megszokás nagy úr! Ha nem, akkor nem. Még akkor sem, ha olyan valaki mondja, akinek már sikerült. Szerencsére én ismerem a „titkos” receptet. Ez azért hatni szokott.

Szóval, ha valaki azt mondja Neked, hogy lehetetlen, ne hidd el! Lehet, hogy Te nem tudod, de attól még másvalaki tudhatja a megoldást.

(Ami jelen esetben az, hogy a feltöltő menü legvégén – a 12 ezer forint után – van egy „egyéb összeg”.)

 

Szólj hozzá!