HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Barbie Ken-nel jár, mégis GI Joe-ba szerelmes?

2014.10.16. 18:57 penzkapu

mero_laszlo_ea.jpgA napokban részt vettem egy Mérő László előadáson, a Corvinus Egyetemen. Mindig kiváló színvonalon és rendkívül érdekesen adja elő mondanivalóját, és ez még a többi alkalomnál is jobban tetszett.

Nem vállalkozom rá, hogy másfél órányi tömény szellemi élvezetet itt visszaadjak, pláne nem tudományos precizitással. Ezért csak egy-két olyan részletet emelek ki szubjektív módon, ami különösen továbbgondolásra késztetett.


„A kooperáció és a versengés együttes jelenléte” volt a cím. Szokatlan, hogy e két kifejezést együtt emlegetjük, hiszen látszólag egymásnak ellentmondó fogalmak.

Kiderült azonban, hogy nagyon is megférnek egymás mellett. Sőt, ha egy közösségben sikerül elérni, hogy egyidejűleg jelen legyenek, az kiemelkedő eredményre tud vezetni. Lehet, hogy éppen ez Észak-Amerika sikerének egyik titka?

 

Mi az ellenfél szerepe?

Azon túl persze, hogy a versengéshez nyilván szükség van rá. :-)

A világ különböző részein más és más funkciót „tölt be”.

  • Japánban például segít engem abban, hogy jobbá váljak.
  • Amerikában mérce, hogy „belőjem”, hol a helyem a világban.
  • Kelet-Európában bármi áron legyőzendő ellenség.

Hát nem elgondolkodtató?

 

Még egy érdekességről szeretnék beszámolni, de ez kicsit hosszabb történet. Megérdemel egy külön bejegyzést. (Barbie baba és a vállalkozó nők) Az egyik sarokban a Mattel, a másikban a Hasbro cég. Boksz!

 

(A kép forrása: Az eseményt szervező BCE-Befektetések és Vállalati Pénzügy Tanszék) 

1 komment

Címkék: kooperáció Mérő László

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr166799193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melek 2014.10.17. 04:34:46

En is szerettem volna elmenni az eloadasra, csak sajnos nem sikerult...Remelem jovore...Ha jol latom, tavaly is volt ez az eloadasa Meronek, remeljuk tartja jo szokasat es jovore megismetli. Fantasztikus az urge!!!
süti beállítások módosítása