HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Szokásaink hatalma

2015.05.02. 19:19 penzkapu

Szokásainknak nagyon sok jót és rosszat köszönhetünk. Vajon miért?

Azért alakulnak ki a szokásaink, hogy rutinszerűen ismétlődő helyzetekben ne kelljen folyton azon gondolkodnunk, hogyan döntsünk, mit tegyünk ilyenkor. Így időt nyerünk, és ez az idő adott esetben életmentő lehet.

Egy kialakult szokásnak nagy a tehetetlensége. Ezt úgy értem, hogy erős hatás kell a megváltozásához. Személytől függően 21-30 nap folyamatos, minden napos gyakorlás szükséges, hogy a változás beinduljon, és további hónapok, hogy megerősödjön.

Ez okozza azt, hogy rosszul működő, eredményt nem hozó vagy éppen minket hátramozdító szokásainktól nehezen tudunk megszabadulni. Hiába ismerjük fel a szitut, hiába határozzuk el, hogy változtatunk rajta, nehéz az elindulás. Klasszikus példa erre a fogyókúra, a dohányzásról leszokás, és még sorolhatnám.

Te milyen új szokást próbáltál felvenni, ami még nem sikerült? Szeretnél segítséget kapni hozzá? Figyeld a bejegyzéseket! Hamarosan megjelenik itt egy kiváló lehetőség.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr667424184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása