HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Cashflow - 8 készség a sikerhez

2016.04.06. 21:52 penzkapu

cashflow_kis_uzlet.jpgA múltkor beszéltünk róla, hogy ha ma okosan akarsz játszani, szükséges pár készség. Megfelelő gyakorlás után a mókuskerékből is ki tudnak juttatni. Vegyük sorra ezeket! Vannak köztük egyéni és társas készségek.

Ha befelé forduló, zárkózottabb személyiség vagy, akkor ahhoz vagy hozzászokva, hogy dolgaid többségét magad intézed, és nehezedre esik másoktól segítséget kérni.

Pedig a pénz és a gazdaság játéka csapatsport! Társaságban könnyebben megy. Aki pedig ellenkezőleg, nyitott a külvilág felé (extrovertált) – nos, ő meglepve fogja tapasztalni, hogy mennyivel meg tudja növelni társadalmi kapcsolatrendszerének hatékonyságát, ha maga is javítja bizonyos alapkészségeit.

Mik azok a változások a világban, amikhez alkalmazkodnunk kell? Milyen egyéni készségek kialakításával és begyakorlásával fordíthatod ezeket a javadra? A teljesség igénye nélkül a 8 legfontosabb:

  1. Kezelni kell a bizonytalanságot

Elvesztheted az állásod, vagy csak nem fizetnek ki időben? Ezek mind be vannak építve a játékba. Megtanulhatod, hogyan kell ezeket a helyzeteket kezelni.

  1. Barátkozz össze a pénzzel!

Az emberek többsége fél a pénztől, mert nem, vagy rosszul ismeri. Ha Te is közéjük tartozol, az nem a Te hibád. Tegyél róla, hogy ez megváltozzon!

  1. Vannak konkrét céljaid?

Vagy csak úgy általában tudod, mit szeretnél? Több pénz, boldogabb élet – ezek túl homályosak. Álmodozásnak jók, de ez ma kevés! Annyi kísértés vesz körül, hogy ha nem fogalmazod meg pontosan a vágyaidat, egyik se fog teljesülni… L Merjél viszont nagyokat álmodni! Sokaknak ez gondot okozhat. Ne félj, a játék segít!

  1. Aki árt mond, mondjon bért is!

Sokkal több helyen tudod elkölteni a pénzedet, mint mondjuk 30 évvel ezelőtt. Szinte Rád kényszerítik az újabb és újabb „kütyüket” és más termékeket, szolgáltatásokat. Már-már kísérleti nyuszinak érzed magad, akin a gyártók az ötleteiket tesztelik. Gyakran a Te pénzeden.

Ráadásul – a fizetések emelkedéséhez képest is! - több dolog drágult, mint ami olcsóbb lett. Főleg a lakhatás, a közlekedés és az iskola költségei emelkedtek. Ehhez újabb jövedelemforrásokra van szükség. A játékban kiváló alkalom nyílik rá, hogy megismerkedj velük!

  1. Mások a lehetőségek

A korábbiakhoz képest látszólag szűkültek a lehetőségek. Ez nem így van, sőt épp ellenkezőleg: Ma sokkal több van belőlük. Azért érzékeled így, mert megváltoztak. Korábban sokszor tálcán kínálták magukat, most viszont észre kell venni őket. Ráadásul kiválóan álcázzák magukat! Ezért sajnos a felismerésüket külön is meg kell tanulnod.

Továbbá el kell tudnod dönteni, hogy érdemes-e kihasználnod, s ha igen, akkor gyorsan bele kell vágnod. A jó lehetőségek többnyire csak rövid ideig állnak fenn. Ehhez pedig…

  1. Tudni kell dönteni

Ez megint egy sok gyakorlást igénylő készség. Régebben a helyzetek többsége egyértelmű volt. Megengedhetted magadnak, hogy csak akkor lépj, ha minden információ a rendelkezésedre áll. Ha ma is így cselekszel, akkor túl lassú leszel. És akkor a többiek megelőznek. Mind a lehetőségek felismerésére, mind pedig a döntések gyakorlására kiváló terep a Cashflow játék!

  1. Figyelem, figyelem! Összpontosíts!

Előfordulhat, hogy apró-cseprő dolgok elterelik a figyelmed a lényegről. Nem tehetsz róla. Jobbá válik azonban az életed, ha megtanulsz jobban koncentrálni, fókuszálni.

  1. Oszd be és uralkodj!

Érdekel-e vajon egy jobb pénzkezelési módszer? Tudom, tudom. Te kiválóan beosztod a pénzed, csak kevés van belőle. És ha azt mondom, ettől több pénzed lesz?

Gyere cashflow-t játszani! Hozz máris egy jó döntést kockázat nélkül! Lépj be a csoportunkba!

Legközelebb a társas készségekről lesz szó.

 

(kép forrása: a szerző saját cashflow játékának készletéből)

Szólj hozzá!

Címkék: cashflow játék egyéni készségek kijutás a mókuskerékből

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr498574096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása