HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Pénzgondok? Megoldva!

2016.06.27. 14:17 penzkapu

euro-870757_180.jpgNa neeee! Ha ez ilyen egyszerű lenne. Pedig ennyire egyszerű. Ebben a cikksorozatban felfedem a titkot. Célom, hogy az üzenet mindazokhoz eljusson, akik végleg szeretnének megszabadulni a pénzgondjaiktól.

Jól hangzik? Akkor fogjunk is hozzá! Szeretném rögtön eloszlatni a kétségeidet. Vajon miért nem hallottál korábban erről? Könnyű válaszolni a kérdésre: A számítógépek és az internet tette lehetővé, hogy megírjam Neked, és azt is, hogy megvalósítsd az itt leírtakat.

 Semmi sem állandó, csak a változás

Hatalmas változások történtek a világban az elmúlt évtizedekben. Sokszor ijesztőek. Ez azzal jár, hogy több évszázada bevált, működő módszereket, szabályokat kell újraértelmeznünk. Csak néhány változást és ezek hatását említem meg:

  • A számítógép, az internet, a Facebook beköltözött az életünkbe. Mindenütt találkozunk velük. A nappalinkban, a munkahelyünkön, az utcán. Talán még a hálószobánkban is. :) Amihez korábban elég volt egy papír, toll, esetleg egy egyszerű számológép, ahhoz ma elektronikus kütyük és szoftverek tömkelege szükséges.

Ez számodra jó, ha Te írod a szoftvert. Rossz viszont, ha ragaszkodsz a hagyományos kézi módszerekhez.

  • Búcsút inthetünk a biztos munkahelyeknek. Csak a jól képzett, speciális területeken, hiányszakmákban dolgozó emberek számítanak kivételnek. A többiek azzal szembesülnek, hogy mind kevesebb az elérhető állás. Nekik más módot kell találni a boldogulásukhoz.
  • Megváltozott a pénz szerepe. Továbbra sem boldogít, de egyre többre van belőle szükség, hogy az alapvető szükségleteinket biztosítsuk. A lakhatáshoz macerásabb hitelt fölvenni, és sokkal nehezebb visszafizetni, mint korábban.

 

Változás és lehetőség

Az említett változások nagyon megnehezítették az életünket. Ez nem jó hír. Jó hír viszont, hogy egyidejűleg csodálatos lehetőségek nyílnak meg előttünk! A változások mindent átrendeznek körülöttünk. Lesznek nyertesei és vesztesei. És éppen most osztják újra a lapokat.

Ez azt jelenti, hogy most még csatlakozhatsz a nyertesekhez. Pont olyan, mint amikor átszervezés van a munkahelyeden. Egyeseket kirúgnak, de közben sok új pozíció jön létre. Aki jól helyezkedik, az ki tudja használni ezt a lehetőséget.

Nem véletlenül használom ilyen sokat a "lehetőség" szót. Mert lehetőség mindig van. De akkor miért nem tudjuk kihasználni? 3 alapvető oka van:

- Problémának álcázza magát.

- Nem jó helyen keressük.

- Nem vagyunk rá felkészülve.check-mark-1292787_180.png

 

A további részekben egy ilyen lehetőséget szeretnék bemutatni.

Szólj hozzá!

Címkék: pénzgondok megoldva

süti beállítások módosítása