HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Pénzügyi intelligencia – kell ez nekem?

2016.01.27. 15:16 penzkapu

agy.jpgRégen csak egyféle intelligenciáról beszéltünk. A kor előrehaladtával annyifélét találtak még! Nyelvi, zenei, személyek közötti, és még sorolhatnám. Pénzügyi intelligencia? Biztos ez is csak egy újabb dili.

„Egyáltalán, mi az, és mi szükségem van rá?” – kérdezheted. „Pénzem úgy sincs, és azt a keveset, amit nekem a témáról tudnom kell, a szüleimtől már úgyis megtanultam.”

Ha így gondolod, igazad van: semmi szükséged rá. Ebben az esetben csupán két dolgot hagysz ki az életedből. A lehetőséget, hogy több pénzre tegyél szert. És a lehetőséget, hogy az elkerülhetetlennél kevesebb pénzt veszíts.

Bizony! Azok az emberek, akik anyagilag Nálad előrébb járnak, jó eséllyel tudnak valami olyat, amilyet Te nem. És itt nemcsak arra gondolok, hogy jobban tudnak helyezkedni, bár adott esetben ez is szempont lehet. Ha jó időben vagy jó helyen. Ha a megfelelő információk birtokában vagy.

Ezek jó részét legális úton, erkölcsös módszerekkel is be lehet szerezni. És ez Neked épp elég. Csak meg kell hozzá tanulnod a „sorok között olvasni”. 

Nos, még mindig nem érdekel?

 

(A kép forrása: könyvborító)

Szólj hozzá!

Címkék: pénzügyi intelligencia olvasás a sorok között

Formabontó újévi üzenet

2016.01.02. 17:14 penzkapu

kocka.jpgavagy: Hogy állsz az újévi fogadalmaiddal? Már elsején este feladtad őket vagy egész másodikáig kitartottak?

Ilyenkor mindenkinek sikeres új esztendőt szoktam kívánni. Újnak új, esztendőnek esztendő, de vajon mitől lesz sikeres? Mi fogja azzá tenni? Az, hogy csoda fog történni. Úgy hívják: Az újévi csoda. Elárulom a titkát!

Képzeld el, milyen érzés lesz, amikor sikert sikerre halmozol! Amikor az eddigi kudarcokat felváltja a magabiztosság, hogy elmondhatod: Minden, amibe belefogok, sikerül! Lehetetlen? Olvass tovább!

Biztos hallottad már: Ha más eredményeket akarsz, más dolgokat kell tenned. Ilyen egyszerű lenne? Igen, ilyen egyszerű. Csak nem könnyű. Újévi fogadalmaid itt buknak el. Ugyanis ezek a más dolgok eleinte furcsának fognak tűnni. Ez kényelmetlen érzést okoz. Azt pedig nem szeretjük. Emiatt hamar visszaállunk a megszokottra.

Figyelj nagyon, mert most felfedem a titkot. Furcsa dolgokat kell tenned ahhoz, hogy más eredményeid legyenek. Furcsa, mert eltér a megszokottól. Vajon hogyan tudnánk legyőzni a furcsasággal szembeni ellenérzéseinket? Sehogy. De nem is kell. Könnyen hozzájuk lehet szokni.

Elmesélem, én hogyan szoktam érezni. Amikor először csinálok valami újat: Na, az nagyon nem akaródzik! Általában sokáig szabotálom. Aztán egyszer csak veszek egy nagy levegőt, és megteszem. Ekkor nagyon kellemes érzés fog el. Végre, túl vagyok rajta!

A második alkalom sokkal könnyebb. Hiszen egyszer már képes voltam megtenni. Ez nagyon sokat lendít a dolgon. Ettől még fura az egész, de már ismerős, nem annyira szokatlan, mint elsőre. Párszor még van ilyen furcsa érzésem, de aztán egyszer csak hirtelen eltűnik. És akkor már azon csodálkozom, miért is tartottam tőle korábban ennyire.

Nos, nálam így működik. És Nálad? Kérlek, írd meg hozzászólásban a tapasztalatodat.

 

Ezzel kívánok minden kedves olvasómnak sikeresebb új esztendőt!

 

(Kép forrása: hotdog.hu)

2 komment

süti beállítások módosítása