HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

A szürke két árnyalata

2017.10.29. 16:47 penzkapu

tomeg1.pngLehetsz szürke kisegér, aki megbújik a tömegben.
És lehetsz az az ember, aki a szürkeállományát használva érvényesül.

Szerencsére ma olyan időket élünk, amikor nem kell választanod a kettő között. Ha nem szereted a reflektorfényt, akkor egyszerre lehetsz mindkettő.

Miért fontos, hogy tanulj?

Egy ideje beléptünk az információs korba. Ez egyben azt is jelenti, hogy a XXI. század valutája a tudás lesz. Nem a muszkli.
Most osztják újra a lapokat. Most döntheted el, hogy a nyertes vagy a vesztes oldalra állsz.

Miért jelent ez számodra soha vissza nem térő lehetőséget?

Ma még viszonylag olcsón meg tudod szerezni a tudást. Ahogy egyre többen jönnek rá erre, úgy lesz egyre drágább. Amikor pedig már elég sokan tudni fogják, nem fogod tudni megfizetni.

A múltkor azt írtam, legyen szerszámod. Legközelebb arról írok, hogyan tehetsz szert rá.

(A kép forrása: pixabay.com)

 

Szólj hozzá!

A nagy szerszám

2017.10.23. 13:59 penzkapu

kom03.jpgKépzelj magad elé egy búzamezőt szép, érett kalászokkal! Rekkenő a hőség, és az aratók megkérnek, hogy segíts. Hogyan fognál neki? Szerszám nélkül, puszta kézzel, esetleg sarlóval? Netán kaszával? Vagy inkább beülnél egy légkondicionált kombájnba?

Vegyük úgy, hogy minden feltétel adott a szabad választáshoz. Rendelkezésedre áll mindegyik lehetőség, és tudsz is bánni a szerszámokkal. A kombájnt is tudod kezelni.

Azt hiszem, nem kérdés a kérdés. A kombájnnal nem csupán rengeteg időt spórolsz, hanem még kényelmes is vele a munka. Akár az otthonról hozott ebédedet is berakhatod a kabinba.

S mi van akkor, ha Neked kéne rendszeresen aratnod, a saját földeden, és a munkaeszközt is magadnak kéne biztosítanod?

Akkor sem hiszem, hogy szerszám nélkül dolgoznál. Minden erőddel azon lennél, hogy legalább egy kaszát tudj szerezni, hiszen még a sarló sem túl hatékony. Bár takarékosabb a búzaszemekkel, de csak nagyon lassan haladsz vele.

Fizetnél a kaszáért, hiszen jó szerszámmal könnyebb a munka. Nagy szerszámmal még könnyebb. Adott esetben összeállnál a többiekkel, és együtt bérelnétek egy kombájnt.

A munkaeszköz érték.

  • Érték számodra, mert megkönnyíti a munkádat. Kényelmesebbé teszi, és egyben időt spórol.
  • Érték a létrehozója számára, hiszen Te hajlandó vagy fizetni érte, ő pedig a kapott pénzt számára hasznos holmikra fogja költeni.

Legyenek Neked is szerszámaid! Készíts vagy vegyél! Ez a jobb élet (egyik) titka.

(A kép forrása: pixabay.com)

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása