HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

A szörnyű igazság - a bankokról

2013.07.19. 14:49 penzkapu

1. Tudod, miből élnek a bankok? Igen, a hitelezésből. És azt is tudod, miből élnek ennyire jól a bankok? Az átlagember pénzügyi ismereteinek hiányából! Leginkább azt használják ki, hogy sokan akkor is a bankba mennek pénzért, ha lenne más, olcsóbb megoldás is.

2. A bankok nem a pénzt őrzik, hanem a pénz titkait. Például tudják, hogyan kell pénzt csinálni. Szerencsére ma már ezek a titkok egyre kevésbé számítanak titoknak. Akár Te is megismerkedhetsz velük.

3. Hatalmukat az előző két pont adja. Az átlagember túl nagy jelentőséget tulajdonít a pénznek. Ráadásul nem veszi a fáradságot, hogy megtanulja, hogyan teremtse elő a szükséges mennyiséget belőle. Inkább készen akarja, ezért bemegy a bankba, ahol viszont tudják. Pénzük ugyan nincs, de kérésre szívesen "nyomtatnak". Persze nem ingyen.

4. Ez egy drága megoldás. A bankok zsebét tömöd. Gyakorlatilag nekik dolgozol, mint egy rabszolga. Közben nem veszed észre, hogy nem a bank, hanem a pénz rabszolgája vagy! Mégpedig önként. Hiszen egy kis szorgalommal, utánajárással, ismereteid kibővítésével elleshetnéd a titkok jó részét. Aztán már csak alkalmaznod kell azokat a saját életedben.

5. Melyiket választod? Továbbra is inkább hibáztatni akarod a bankokat meg az államot meg a többi "rossz fiút" azért, hogy ilyen helyzetbe kerültél? Vagy pedig megtanulod a saját javadra alkalmazni a pénz szabályait, és jól élni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr875415073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása