HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Még mindig a bank zsebét tömöd?

2013.07.28. 19:32 penzkapu

Lehet, hogy azt hiszed, az iskolában mindent megtanítottak, ami a mai élethez kell. Igen, mindent, ami ahhoz kell, hogy jó ALKALMAZOTT és jó FOGYASZTÓ legyél. Ami ezen felül van, arról nem esett szó. És a következmény?

Gondolj csak bele: Érezted már úgy, hogy szinte rabszolga vagy a munkahelyeden? Alig van beleszólásod a dolgok menetébe, a munkaidő és a feladatok beosztásába, de legfőképp a fizetésedbe. Az is valaki mástól függ, hogy mikor mehetsz eltávozásra (akarom mondani szabadságra).

Vagy megfigyelted, hogy az összes pénzed mindig valaki másnál köt ki, leginkább a bankok zsebében? Neked mindig csak fogy a pénzed, az időd, az energiáid, miközben "ők" egyre csak gyarapodnak?

Nagypályán focizol, a nagyfiúk szabályai szerint, ráadásul nem is ismered ezeket a szabályokat.

Így persze csak vesztes lehetsz! Ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen, meg kell ismerned a teljes képet.

S ha mindez hihetetlen számodra, gondolj arra, hogy matekból se tanítottak mindent. Pl. a komplex számokról hallottál már? Ha igen, tudod miről beszélek. Ha nem, elég most annyit tudnod róluk, hogy a komplex számok között a másodfokú egyenletnek MINDIG van megoldása. Akkor is, ha a valós számok között nincsen.

Hát nem izgalmas? Akkor is van megoldás, ha látszólag nincs. Csak ki kell egy kicsit bővíteni a világunkat.

 

Elég nyitott vagy rá?

Föl vagy rá készülve, hogy szokatlan megoldásokkal találkozol majd?

Arra, hogy újra iskolapadba ülj, de nem a hagyományos iskolarendszerben?

Arra, hogy esetleg több területen is bővítened kell tudásodat (gazdálkodás, pénzügyi ismeretek, kommunikáció, marketing, stb.)?

Arra, hogy önálló véleményt alkoss a dolgokról és ne csak mások elemzésére hagyatkozz?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr525430225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása