HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Devizahitel sztori - 7. folytatás: Amikor az eszközök föllázadnak

2013.10.02. 16:25 penzkapu

7. Amikor az eszközök föllázadnak

Mi az, ami a mai vállalkozásokat jellemzi? Három kiemelt tényező:

  • Nyereségorientáltak (ez arra vezethető vissza, hogy minden háztartás jobban szeretne holnap élni, mint ma, tehát nyereségre törekszik).
  • Szükségük van a fogyasztókra, az általuk jelentett piacra.
  • Feladatuk a munkalehetőség, a megélhetés biztosítása alkalmazottaik számára.

De akkor miért küldik el az embereket? Miért van munka- (pontosabban állás-) nélküliség? Miért lett a barátból ellenség?

Mert hagytuk, hogy teljesen önállósítsák magukat, hogy tőlünk függetlenül, csak a saját érdekeik szerint működjenek. Ha belegondolsz, a vállalat szintén egy szerszám a kezünkben. Az a fő feladata, hogy a háztartás számára időt spóroljon.

Ennek részben meg is felel, hiszen a profit kergetése egyben azt is jelenti, hogy egyre több fogyasztót egyre olcsóbban kell kiszolgálnia. Ma azért tudsz autót venni, mert a XX. század elején leszorították az autó előállítási költségét. Persze a folyamat csak akkor működik, ha hagyják neki, és az állam nem szól bele az alapvető működésébe.

Tehát a válasz az előző pont elején feltett kérdésre: A vállalat legyen miértünk! Biztosítson a háztartások számára megélhetést! Adjon egy részt a nyereségéből! Cserébe biztosítjuk részükre a piacot, ahol eladhatják termékeiket.

Vissza kell tehát vennünk a kontrollt felettük. De hogyan? Talán állami segítséggel?

 

Következik: Az állam én vagyok… Vagy mégsem?

Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr885547815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása