HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

NE LÉPJ KI a komfortzónádból!

2015.04.01. 22:06 penzkapu

Az önfejlesztő könyvek és motivációs idézetek azt javasolják, hogy lépj túl a komfortzónád határán. Szerintem meg nem mész sokra ezzel a tanáccsal. Lássuk, miért:

Ha az elmúlt 500 évben Magyarországon életben akartál maradni, már rég túlléptél a kényelem határain. Valahogy úgy hozta az élet, hogy a puszta túlélés is baromi kényelmetlen volt, hát még ha vinni is akartad valamire!

Miért van akkor, hogy ezek a – főleg Amerikából származó – könyvek mégis ezt javasolják? Figyelem: Tabudöntögetős rész következik!

  • Először is, ezek a könyvek nem a mai magyar valóságból indulnak ki. Egy csomó minden itthon nem működik. Vagy nem úgy, mint ott.
  • Másfelől pedig szerintem egyszerű félrefordításról van szó. Lehet, hogy az ottani környezetben megfelel a „komfortzóna” kifejezés. Nálunk szerintem a „biztonsági zóna” jobban illik a képbe.

Miért?

Mert olyan vizekre kell evezned, ahol nem érzed magad biztonságban. Főképpen azért, mert nem ismered. Nem tudod, mik a játékszabályok, nem tudod, mire számíthatsz. Félsz tőle. Veszélyesnek tartod.

Muszáj kilépned a biztonsági zónádból? Igen, mert a korábban járható, biztonságos utak sorra bezárulnak. Fel kell vállalnod a kockázatot. Hogyan tedd ezt? Meg kell tanulnod együtt élni vele.

Van egy tréningünk, ahol megtanítunk a kockázatkezelésre is. És még egy sor más készségre, amivel sikeres lehetsz a mai, változó világban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr587328268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása