HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Akarsz-e jót a gyerekeidnek?

2015.04.02. 21:39 penzkapu

Mondjuk rájuk hagyni egy tehermentes öröklakást? Mondok jobbat!

Ma a világgazdaság nagy átlagban évente legalább 3-4%-kal növekszik. Még akkor is, ha levesszük belőle az inflációt. Ez azt jelenti, hogy ha 1 forintot képes vagy magára hagyni, hogy növekedjen, akkor kb. 24 év múlva „magától” (pontosabban a kamatos kamat erejétől) megduplázódik.

48 (pontosabban 47) év múlva pedig már 4-szeresére nő. Na most, ha ezt az 1 forintot minden évben nélkülözni tudod, akkor a 47 év alatt szorgalmasan „magára hagyott” 47 forintból összesen 100 lesz.

Figyelem, most jön a varázslat!

Ha Te ezt évente nem 1, hanem 180 ezer forinttal játszod el, abból 18 millió (18 000 000) forint lesz. Ez már több is, mint egy lakás ára. Mi kell ahhoz, hogy ezt a varázslatot végrehajtsd? Sok idő és egy kevés pénz.

Honnan veszed az időt? Ha 18 éves korodban kezded a folyamatot, akkor mire eléred a nyugdíjkorhatárt (65 év), az épp 47 év. Jó, jó, tudom! Te már elmúltál 18. De várd ki a végét!

Honnan veszed a pénzt? A mai átlagbér nettó 150 ezer forint, aminek a 10%-a havi 15 ezer, évi 180 ezer. Ha ezt a 10%-ot képes vagy nélkülözni, jó. Ha nem, akkor használd ki jobban az idődet! Pár napja már volt erről szó. És ígérem, még lesz is!

Mit tehetsz ezzel a pénzzel?

Át tudod váltani jövedelemre. Továbbra is évi 3%-kal számolva, ez havi 45 ezer forint. És a tőke soha nem fogy el! Hát nem csodálatos? A nyugdíjadat ki tudod egészíteni havi 45 ezer forinttal, amit – ha Neked már nem lesz rá szükséged – gyermekedre hagyhatsz.

Tekintsük ezt 1 egységnek. Ha képes vagy 2 egységet is összerakni, akkor a 36 milliós tőkén felül havi 90 ezres stabil jövedelmet tudsz biztosítani. Ha ezt gyermeked is meg tudja csinálni, akkor az már havi 180 ezer forint. Mindezt az átlagfizetésből, kb. 70-75 év alatt.

Foglaljuk össze:

Mindössze 3 nemzedék alatt elérhető lenne, hogy mindenki - a mai szinthez képest - fejedelmi módon éljen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr487334508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása