HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Tévedések a pénzről

2015.04.29. 19:03 penzkapu

Rengeteg tévedés él bennünk a pénzzel kapcsolatban. Annyira sok, hogy elhatároztam, egy egész sorozatot fogok neki szentelni. Külön-külön megnézünk majd egy sor ilyen tévedést, és pro-kontra körbejárjuk őket.

E tévedések mögött közös okok húzódnak meg. Mielőtt ezekről szót ejtenék, fölhívom a figyelmed a pénznek egy érdekes tulajdonságára: A pénzről szinte bármit el lehet mondani, meg annak az ellenkezőjét is.

Adott esetben bármelyik igaznak bizonyulhat. Egyszerűen kicsúszik a kezed közül. Semmi konkrét, kézzel fogható bizonyíték se szól egyik vagy másik mellett. Nem Te tehetsz róla, a pénz már csak ilyen. Sikamlós. Vajon miért?

Azért, mert a pénzzel kapcsolatos történésekben mindig ugyanazt a közös pontot találod - az embereket. Igen, a pénz a társadalmi viszonyok, illetve a Te kapcsolatrendszered tükröződése. Az emberi gondolkodás áll mögötte.

Maga a pénz is csupán egy gondolat, egy fogalom. Anyagiakról beszélünk, de a pénz nem anyag. Maximum a papír, amire kinyomtatják. De ma már erre sincs szükség. Simán tud önálló életet élni egy elektronikus jelsorozatban, egy bank számítógépében is. Még ebben a formában is erősen befolyásolja a gondolataidat.

Ott tartottunk, hogy a pénzzel kapcsolatos igazságok szubjektívek. Hogyan vélekedsz a pénzről alkalmazottként és mit gondolnál róla, ha Te lennél a munkahelyed tulajdonosa? Mit mondanál, ha vállalkozó lennél?

Milyen érzéseid támadnak, amikor fogyasztóként vásárolsz? Szereted-e a bankot, amikor hitelt veszel föl? Szeretnéd-e, ha Te lennél a bank tulajdonosa? (Megsúgom: Lehetsz!)

Ahhoz, hogy objektívvé tegyük, és felismerjük a szabályszerűségeit, alaposan meg kell ismerkednünk a pénzzel. Úgyhogy a következő részig hadd adjak két házi feladatot:

  1. Gondold végig, Te miért félsz a pénztől!
  2. Kommentbe írd meg, melyek a Te igazságaid a pénzzel kapcsolatban? Amelyekben szilárdan hiszel?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr227413522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása