HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

4. Sokszor nyolc az 48?

2013.07.24. 15:45 penzkapu

Van Neked (vagy a gyereknek) kedvenc étterme vagy cukrászdája? Például azért, mert sehol máshol nem olyan finom a kaja vagy a süti, mint ott. Vagy különleges a kiszolgálás.

A gyorséttermekre nem ez a jellemző. Aki kedveli ezeket, hát nem a különlegességük miatt! Pont fordítva – mert kiszámíthatóak. Minden időben és a világ minden pontján ugyanazt a minőséget és többé-kevésbé ugyanazt a menüt találod.

Ha legközelebb a „McDonald’s-képviseletet” nem ebédelés, hanem tanulmányozás céljából keresed föl, könnyen észreveheted, hogy az csak egy klón. Az igazi, az eredeti, a tulaj kezében van – és hidd el, nem akarja kiadni a kezéből! Elég rendesen hoz neki a konyhára.

No de várjunk csak egy kicsit! A McDonald’s nem hamburgert árul? Nem bizony! Azt az étterem árulja. A tulaj nem árul semmit. Ő csak bérbe ad – mily meglepő – egy „virtuális” ingatlant!

Hát nem érdekes? Egyszer dolgozott, és többször kap „fizetést”. Ráadásul nem is csak egy helyről, hanem az összes étteremből. Azért ez nem semmi, ugye?

Tetszik az ötlet? A jó hír az, hogy a módszert bárki utánozhatja. A rossz, hogy egyszerű, de nehéz. Először is el kell fogadtatnod magaddal, hogy megérdemled az egyszeri munkáért többszöri fizetést. Másodszor – készülj föl a baracklekvárnál írt 3 pontra (sok munka, kockázat, de ha jól dolgozol, nagy hozam)!

(Itt találod: http://penzkapu.blog.hu/2013/07/24/1_mire_tanit_a_baracklekvar)

Milyen utak vannak? Ma is szerezhetsz földet és építhetsz gyárat. Berendezhetsz, de akár készen is vehetsz egy jól menő éttermet. Vagy befektetheted egy kiválóan működő cégbe, és csak az osztalékkal törődsz. Ha lenne rá pénzed, megtennéd. De nincs, ezért más utat kell választanod.

Első lépésben nem fizikai vagy pénz formájú tőkét kell gyűjtened, hanem szellemi tőkét. Tanulj! Bármit, ami érdekel. Szivacsként szívd magadba a tudást! Könyvtár, internet. Ha gyorsan akarsz haladni, találj meg minket a honlapunkon (itt nem akarom reklámozni)!

A következő részben arról lesz szó, hogy mi a legnagyobb hiba a pénzkezelésedben, és hogyan tudod könnyedén korrigálni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr785423216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása