HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Devizahitel sztori - folytatás: Világméretű szerepjáték

2013.09.29. 13:51 penzkapu

I. Az alapok

1. Világméretű szerepjáték

Elgondolkoztál-e már azon, hogy a világgazdaság nevű színdarabban ki milyen szerepet játszik? Mit csinál egy háztartás, egy vállalat, miért van egyáltalán bank a világon, és vajon mit tesz az állam – amikor egyáltalán tesz valamit?

Most szakadjunk el azoktól a sztereotípiáktól, közhelyektől, amiket az előző évtizedekben a média különböző csatornái rájuk aggattak! Talán szokatlan lesz, hogy a multinacionális vállalatban nem a csúnya profithajhászt, a bankárban nem a folyamatosan pénzét számoló alakot, az államban pedig mindenki jótevőjét, az igazságosztó bajnokot fogjuk elsősorban észrevenni.

De akkor kit? Kezdjük a háztartással, hiszen ez mindennek az alapja. Mit szeretnének egy háztartás tagjai? Az anya mindenekelőtt biztonságban szeretné tudni családját. Apa a fáradságos egész napi munkát leöblítendő egy jó hideg sört, egy kényelmes kanapét és nézhető tévéműsort.

A gyerekek eleinte azt, hogy legyen kihez odabújniuk, később némi zsebpénzt, még később pedig még több zsebpénzt, és azt, hogy hagyják őket békén. Ki-ki helyettesítse be magának a saját ízlésvilága és szokásai szerint!

Idilli a kép. Télen a kandallóban lobog a tűz, a fotelban esetleg még egy-két cica is dorombol. De nini, hirtelen mi történik? Felébredünk. A láng már nem ég, sötét és hideg van, s a távolból furcsa zajok hallatszanak. Mintha vadállatok ordítása lenne...

Megérkeztünk a … Hova is? Az emberiség múltjába. Amikor még a puszta életben maradás volt a fő cél. Meglehetősen nagy utat tettünk meg azóta. Csupa mesterséges holmival vagyunk körülvéve, a természettel sokunk egyre kevesebbet találkozik.

Érdekességnek számít, ha egy erdei kiránduláson szedret találunk. Legtöbben még háziállatot is csak képen vagy falumúzeumban láttak közelről. Feladja a leckét a tűzrakás, és az eső elől sem egy barlangba kell menekülnünk.

Minek köszönhető mindez? Miért nem bírtak őseink a fenekükön megülni? Mert hajtotta őket a vágy, hogy nagyobb biztonságban és nagyobb kényelemben éljenek. Vagyis az emberben megvan a természetes igény - mindig többet és többet akar.

És ehhez mindig megtalálja a megfelelő eszközöket. Mondhatni szerszámokat.

 

Következik: Szerszámok

Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr485539312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása