HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Devizahitel sztori II/7. rész - Az igazi átverés!

2013.10.11. 11:16 penzkapu

7. Az igazi átverés!

A fogyasztásra felvett hitelekkel további bajok is vannak. Tudtad, hogy kétféle pénz létezik a világon? Az egyik mögött valós fedezet: valódi teljesítmény áll. A másik mögött nincs valódi fedezet. Ma már szinte csak ilyen pénz van a világgazdaságban.

Ráadásul – és ezt kevesen tudják, bár nem titok – az 1970-es években az USA lebontott egy korlátot a fedezet nélküli pénz további terjedése elől azzal, hogy megszüntette a dollár közvetlen aranyra, ezüstre válthatóságát. Ezt már csak a szabadpiacon lehet megtenni.

A fogyasztási célú hitel ugyan nem hoz létre új értéket, visszafizetésekor (és kamatfizetéskor is!) viszont valós teljesítményt kell érte adni. Ráadásul a munkabérből élő emberek ezért a valós teljesítményükért virtuális, értéktelen pénzt kapnak. Ez az igazi átverés!

 

Következik: Durrr…

 

Szólj hozzá!

Címkék: devizahitel

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr705563022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása