HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Miért adod oda másnak a fizetésed?

2015.04.03. 21:04 penzkapu

Ahelyett, hogy magadra költenéd?

Azt ígértem, pénteken újra találkozunk.

Hét vége és hónap eleje van. Fizetésnap közeli időpont. Megdöbbentő dolgokat fogok írni. Azt hiszed, magadra költöd a fizetésed, pedig nem! Odaadod annak, aki ellát ennivalóval, fűtéssel, árammal. Aki biztosítja számodra a lakást, a ruhát.

De hát hogy is tehetnél mást? Hiszen ezeket nem Te készíted, vagyis fizetned kell értük. Fontosak számodra, tehát nem nélkülözheted. A fizetésed pedig kevés. Mit csinálj hát?

A gondolatok, amiket most megosztok Veled, nagyon fontosak. Nagy hasznukat fogod venni. És van egy jó hírem! A megértésükhöz pont elegendő az a fizetés, amivel pillanatnyilag rendelkezel.

A fent említett kiadások nem adnak számodra tartós értéket. Egyszerűen elfogyasztod rövidebb-hosszabb idő alatt. Az értük fizetett pénz pedig azokhoz vándorol, akik ezeket létrehozzák. Se pénz, se posztó.

Ráadásul van közöttük olyan, ami előbb-utóbb elromlik, vagy csak kimegy a divatból. Amikor újat veszel belőlük, akkor előfordulhat, hogy hitelt vagy kénytelen felvenni. Ugyanez előfordulhat bármely váratlan kiadás esetén.

A hitellel nem csupán az a baj, hogy vissza kell fizetni, hanem kamatosan kell visszafizetni. A pénz megint csak máshova vándorol, ráadásul ez esetben több pénz távozik Tőled, mint amennyit hitelfelvételkor kaptál. Nem hangzik túl jól, ugye?

Megteheted, hogy ezekre az eshetőségekre (elromlik a hűtő, új mosógépet kell venni, beteg leszel, és kiesik a fizetésed egy része) tartalékot képzel. Hidd el, sokkal olcsóbb lesz így, mint hitellel!

S végül következzen még egy jó hír! Tudtad, hogy vásárolhatsz olyan dolgokat, amik plusz pénzt hoznak a konyhára? Megveszed, és utána Neked fizetnek. Ilyenkor a pénz Hozzád áramlik, és nem el Tőled, máshoz.

Vajon vennél ilyen eszközöket? Mert igazából az ezekre költött pénzről mondhatod el, hogy magadra költöd!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr907337394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása