HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Fő a lustaság!

2015.05.04. 21:52 penzkapu

Még hogy ne halaszd holnapra! (Amit ma megtehetsz.)

Vannak esetek, amikor hasznos lehet némi lustaság.

  • Rossz szokások levetkőzésénél.
  • Időgazdálkodási nehézségeknél.

Lássuk:

Ha mondjuk, szeretnél lefogyni, akkor sokszor nagy a kísértés, hogy elindulj a hűtőszekrény felé. Ha ilyenkor erőt vesz Rajtad némi kényelem, és helyben maradsz, az jól jöhet. Nyugodtan mondd azt magadnak: „Ráér később!”

Dohányzásról leszokásnál úgyszintén: A soron következő cigarettára rágyújtást nyugodtan elhalaszthatod!

Sokszor előfordul, hogy van egy feladat, amihez nem szívesen fogsz hozzá. Valahogy nem akaródzik. Például az az érzésed, valami fontos információ nem áll a rendelkezésedre még.

Ilyenkor nyugodtan hallgass a megérzésedre! Bár megtehetnéd, hogy hiányos információ birtokában nekilátsz, igenis halaszd holnapra! És láss csodát: Nagyon sok esetben a feladat magától megoldódik. Vagy úgy, hogy megjön a kulcsinformáció, vagy úgy, hogy maga a feladat válik okafogyottá.

Tanulság: Nem mindig éri meg strébernek lenni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr447430718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása