HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

A siker összetevői - Kitartás

2015.04.05. 20:53 penzkapu

sohaneaddfel.jpg

Bő két hete elhatároztam, hogy 30 napon keresztül minden nap írok egy-egy blogbejegyzést. A mai a 16. egyfolytában.

Ezen a héten sokat foglalkoztam sporttal – sznúkert néztem a tévében. China Open, Pekingben. Tegnap egy elég érdekes mérkőzés zajlott, az egyik elődöntő. A hazai (címvédő) versenyző és a világranglista 68. helyezettje csapott össze.

Szoros verseny volt, az utolsó játék (frame-nek nevezik) döntött. A kínai sportoló elég rosszul állt. Már nem szerezhetett annyi pontot, hogy utolérje a másikat. Illetve – a sznúkerben azzal is lehet pontot szerezni, ha a versenytársadat hibázásra kényszeríted.

Neki ez volt az egyetlen esélye. 5 hiba kellett neki. Az nagyon sok. Mit gondolsz, mit csinált? Feladta? Szó sincs róla! Először úgy tűnt, hogy csak a közönség kedvéért folytatta a játékot. De nem. Sorban lökte be a golyókat, aztán mikor odakerült a sor, váltott.

Onnantól kezdve arra játszott, hogy ellenfele hibázzon. És sikerült neki! Többször is - hátrányának több, mint a felét sikerült ledolgozni.

Miért írtam ezt? Ez a kínai versenyző nem adta fel. A siker egyik fontos tényezője, hogy soha ne add fel! Vagy másképp fogalmazva:

Mindig eggyel többször állj fel, mint ahányszor elesel!

(A kép forrása: internet)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr127342218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imádok apa lenni 2015.04.23. 14:52:11

Annyiszor tudsz felállni, ahányszor elestél, többször nem! De annyiszor viszont fel kell! Hajrá János!
süti beállítások módosítása