HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Könyvismertető – 4 órás munkahét

2015.04.11. 19:57 penzkapu

A napokban sok helyen találkoztam ezzel a könyvvel (a szerzője Timothy Ferriss, és itthon a Bagolyvár Könyvkiadó jelentette meg), többen kérdeztek róla véleményt is. Magyarországi megjelenésekor, 2007-ben „csodaszámba” ment merész stílusával és mondanivalójával.

Egy kedves ismerősöm javasolta, hogy írjak róla könyvismertetőt. Ezúton is üzenem: Tudod, mit? Elfogadom a kihívást! Kihívás, mert rövid ismertetőt nem érdemes írni róla. Úgyhogy sorozat lesz belőle. Újraolvasom és ahogy haladok vele, készül az összefoglaló.

És azért is tekintem kihívásnak, mert egyben kritikát is írok róla. Már az első olvasáskor éreztem, hogy kevesen fogják tudni Magyarországon megvalósítani a benne foglaltakat. Most ilyen szemmel is fogom figyelni, és ahol tudok, teszek javaslatot rá, hogyan adaptáld az amerikai módszereket itthon.

A fő mondanivalója egy mondatban leírható: Jól megérdemelt nyugdíjaskori szabadságodat nem csupán egyben, 65 éves korod után veheted ki, hanem folyamatosan is. 2-3 havi munka után mindig menj el egy hónapra pihenni!

Ehhez csak 3 feltételt kell biztosítanod: időt, jövedelmet és mobilitást. A könyv ezek megteremtéséről szól.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr537359012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása