HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Devizahitel forintosítás

2015.04.14. 14:56 penzkapu

Előrebocsátom, hogy miről nem szól és miről szól ez a poszt.

Nem szól:

  • Arról, hogyan alakult ki ez a probléma.
  • Arról, hogy ki tehet róla.

Erről korábban épp eleget írtam. A honlapon el tudod kérni.

Szól viszont:

  • Arról, mi okozhatja, hogy nagyobb a mostani tartozásod, mint amennyi hitelt fölvettél.
  • Hogyan tudod elkerülni, hogy még egyszer ilyen helyzetbe kerülj.

 

Miért lehet az, hogy többel tartozol, mint amennyit annak idején fölvettél? Egész egyszerűen azért, mert van egy olyan szituáció a hitelek esetében, amikor egyre csak nő a tartozás. Akkor, ha a törlesztőrészlet még a kamatot sem fedezi.

Igen, jól hallod! Ez lehetséges. Ha valami miatt a bankok a futamidő első részében alacsony kamatot kérnek. Ilyenkor abban bíznak, hogy ez nekik később mégis jó lesz. Ráadásul Magyarországon ehhez még hozzáadódott egy különlegesen „hülye” gazdasági helyzet.

És most kapaszkodj meg! Voltak, akik tudták, hogy nem szabad devizahitelt felvenni. Nem, nem a bankok beépített emberei voltak. Egyszerűen csak követték az eseményeket, és megvoltak az alapvető pénzügyi ismereteik.

Ha több nem, legalább annyi, hogy érezték: A történet túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Mások pedig annyira el akarták hinni, hogy el is hitték. Hit kérdésében pedig nem szabad vitatkozni. Voltak, akik próbáltak lebeszélni másokat, hogy ilyen feltételekkel vegyenek föl hitelt. De őket nézték hülyének.

És íme a megoldás: Te mit tanultál az esetből? Ugyanis a pénz szabályainak megértését soha nem késő elkezdeni megtanulni. Te is bármikor megteheted. Akár nálunk, a Pénzkapunál.

Mert akik ismerik a pénz szabályait, mindig előnyben lesznek azokhoz képest, akik nem.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr687367708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása