HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

4 órás munkahét - kiszervezés

2015.04.15. 22:14 penzkapu

Ez most egy kötözködős poszt lesz.

„Furcsa dolgok történnek, amikor dollárt keresel, pesóból élsz, és rúpiában javadalmazol…” (idézet a könyvből).

A szerző arra gondol, hogy USA dollárban kapja az árbevételét, Argentínában lakik, és Indiába szervezi ki bizonyos tevékenységeit.

Máshol azt írja: „Tételezzük fel, hogy ötvenezer dollárt keresel, vagyis óránként huszonötöt…”. Illetve „Az indiai és kínai virtuális asszisztensek – akárcsak társaik zöme a többi fejlődő országban – óránként 4-15 dollárért tevékenykednek.”

Akkor számoljunk: Ha 6 ezer forint az órabéred (az havi kb. egymillió), akkor egész jól meg tudsz fizetni 3. világbeli embereket óránként 1-4 ezer forintért.

Ehhez nem kell nagy ész. Már az 1970-es, 80-as években járta nálunk az a „tanács”, hogy nyugaton kell a pénzt keresni, és keleten kell elkölteni.

És mi van akkor, ha Te magad vagy harmadik világbeli? Mert én Magyarországon lassan úgy érzem magam. A nettó átlagbér nem éri el az óránként ezer forintot. Egyre-másra épülnek az összeszerelő üzemek.

Az állam egy gumigyár üzemeléséhez kifizeti az ott dolgozók tízévi munkabérét, de ha Te akarsz vállalkozni, azonnal agyonvág a minimálbér igen magas járulékaival. Munkaalapú társadalom.

És igen! A magyar ember dolgozni akar! Mert az ideje nem drága. Először ennek kéne megváltozni, hogy szökelljünk előre.

 

Mindezek ellenére működik a kiszervezés. Azért csak óvatosan!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr27371942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása