HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Corvin-negyed 1972-től napjainkig

2015.04.16. 20:34 penzkapu

Vajon hogy hívták a mai Corvin-negyed metróállomást 1972-ben? Ferenc körút?

Nos, 1972-ben csak az aluljárót adták át, a metrót csak 1976-ban. Emlékszem, ott voltam az aluljáró átadásánál. Érdekes volt. Kicsit nosztalgiázom:

Akkoriban egy aluljáró építésekor folyamatosan jártak az ott közlekedő buszok és villamosok. A villamosok jó nagy ívben kerülgették a kiásott gödröt, az építők mindig át-és átpakolták a terelővágányokat.

A buszok pedig a szomszédos utcákon kerülték ki az építési területet. A 6-os és 12-es buszok a Tompa és Liliom utcában, sőt egy időben még a Futó utcában is közlekedtek. Hol van ez már? Ilyen számmal ma már nem is járnak buszok.

Mai szemmel nézve kicsit fura volt az aluljáró a metróbejárat nélkül. Ráadásul vele átellenben ott voltak még a korábbi villamosmegállóhoz vezető lépcsők az Üllői út közepén. Ezeket később, a villamos megszűnése után betömték, csakúgy, mint a Rákóczi úton.

És nem voltak ott a mai zebrák sem.

1976-ban aztán átadták a 3-as metró Deák tér – Nagyvárad tér közötti szakaszát. Aztán megszűnt a villamos. Emlékszem, az egész Üllői út teljes szélességében (6 sáv!) fel volt túrva. Bárhol átkelhettél, csak az építési (rombolási) akadályokat kellett kerülgetni.

 

Közlekedés-fanoknak hadd ajánljak egy jó oldalt, ahol a környékről régi és még régebbi képeket is láthatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr917374268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása