HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Ki nem használt lehetőség

2015.04.24. 10:10 penzkapu

Valószínűleg ismered azt a mondást: „Az elmaradt haszon is kár.” Bizony ez így van! Egy háztartás, egy vállalkozás, egy ország életében sokat számít egy ki nem használt lehetőség. Ilyenből sokkal több adódik, mint hinnéd.

Mire gondolok? Talán könnyebb az országnál kezdeni. Vérzik a szívem, mikor jól képzett, kreatív, ambíciókkal teli emberek külföldre költöznek. Mert ők egy másik ország elkölthető jövedelmét gyarapítják. S ha nem gondolják meg magukat, akkor gyermekeik is.

Vérzik a szívem, amikor életerős polgárok otthon ülnek, nem tudnak mit kezdeni magukkal, mert „munkanélküliek”. Munkájuk ugyan lenne, csak a magas járulékok miatt a munkaadójuk nem tudja megfizetni őket.

Vérzik a szívem, mikor közmunkások olyan feladatot végeznek, amit megfelelő géppel jóval hamarabb és jóval olcsóbban el lehetne végezni. Mert ilyenkor nehezen megtermelt adóforintok mennek pocsékba.

(Itt családi okok miatt sajnos abba kellett hagynom, és csak most jutottam géphez. Úgyhogy folyt. köv.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr327394262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása