HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Hirdesd az eredményeid!

2015.04.07. 23:06 penzkapu

kakas.jpg

Legtöbben arra vagyunk szoktatva, hogy szép szerényen viselkedjünk, ha megoldottunk egy feladatot. Bármekkora is legyen a feladat! Hiszen az ember nem dicsekszik, nem tolja magát előtérbe.

Pedig figyeld meg a kakast. Minden reggel kukorékol. A Nap föl se kelne nélküle. Vagy a tyúk. Tojik egy tojást, és világgá kürtöli. Pedig a tojás mint tevékenység a világ legtermészetesebb eseménye. Vagy nem?

A helyzet az, hogy: Vagy nem! A tyúk számára ez egy különleges esemény. Legyen hát a Te számodra is!

Íme, a javaslatom:

Ha egy feladatot sikerült megoldanod (tűnjön az számodra bármilyen jelentéktelennek is), akkor egy pillanatra állj meg. Élvezd ki az eredményt. A jól végzett munka eredményét.

Ez azért fontos, mert legközelebb ebből fogod tudni az erőt meríteni. Nehezebb feladatnál több erőt kell merítened. Elárulok egy titkot: Azért érzed, hogy mások elhúznak melletted, mert ők nagyobb, nehezebb feladatokat tudnak megoldani.

Ezt pedig azért tudják megtenni, mert több erejük van hozzá. A több erő onnan származik, hogy ez előző feladatuk megoldásakor az utolsó cseppig kiélvezték a sikert. Megálltak, pihentek egyet, körülnéztek, és világgá kürtölték.

Tehát a Te számodra is a következő lépés, a jól végzett munka eredményének élvezete után a kukorékolás. Szó szerint. Tudasd a főnököddel, írd ki a Facebook-ra, készíts belőle egy blogbejegyzést.

Különben

  1. Egy szűk körön kívül senki nem fog róla tudni.
  2. Az a szűk kör pedig természetesnek fogja venni, és ezért
  3. legközelebb nehezebb feladatot kapsz.

Ezzel pedig ahelyett, hogy felértékelnéd, leértékeled a tudásodat. Egyre kevesebbet fognak érte fizetni.

Hát ezért kotkodácsol a tyúk is annyit: Hogy értékeld a tojását!

(A kép forrása: internet)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr857349348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása