HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Hatóság vagy szolgáltató?

2015.04.21. 18:56 penzkapu

Az elmúlt napokban-hetekben több ismerősömtől is hallottam illetve olvastam panaszokat magukat hatóságnak képzelő szolgáltatóktól. Sajnos velem is történt egy s más.

A Kádár-rendszerben sokan megszokták, hogy a közüzemi szolgáltatók hatóságok. Ki vagyunk nekik szolgáltatva kényükre-kedvükre. Sajnos ez azóta nem sokat változott.

Régebben főleg az volt a gond, hogy központi szabályozás alá esett a tevékenységük. Például vezetékes telefonvonalat csak akkor kaptál, ha azt a telefontársaság (mint állami vállalat) „kiutalta” számodra. Valósággal ki kellett érdemelni.

Ma pedig – mivel a legtöbb szolgáltató monopolhelyzetben van a piacon – a verseny hiánya teszi őket olyan pozícióba, hogy sok mindent megengedhetnek maguknak. Olvastad például bármely áram-, víz-, vagy gázszolgáltató általános szerződési feltételeit?

Nem, hiszen, kötelező vele szerződést kötnöd, ha lakni akarsz.

De mi a helyzet mondjuk egy internet- vagy tárhely-szolgáltatóval? Nos, őket a mi kényelmünk és gondolkodásmódunk hozza helyzetbe.

Gondolkodásmód: Azok, akik megszokták a hatósági bánásmódot, e szolgáltatóktól is elfogadják. A kényelem pedig legtöbbször abban nyilvánul meg, hogy a hűségidő lejárta után sem kötjük újra a szerződést.

És a szolgáltatók ezt vastagon kihasználják. Nem érdemes hűséges ügyfélnek lennünk! Az újakra szinte mindig jobb feltételek vonatkoznak. Érdemes tehát adott szolgáltatónál is újrakötni a szerződést. Ezt a biztosítóknál a KGFB témában már megszoktuk.

Ne legyünk hát restek! Keressük más szolgáltatásnál is a jobb, olcsóbb megoldást! Ugyan többnyire nem nagy a verseny, de azért van választék.

És az én sztorim? Valamikor azt is leírom!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr217387280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása