HTML

Pénzkapu

Ha már nagyon eleged van abból, hogy sose jössz ki a fizetésedből, és/vagy vállalkozóként kevés az árbevételed. Receptek, amikre sose gondolnál...

Nézz be a hasonló nevű honlapra is!

Címkék

Címkefelhő

Induljon a befőzés!

2015.04.17. 18:29 penzkapu

eper.jpg

Lassan megjelenik az első szabadföldi eper, és ezzel elindul a befőzési szezon. Elrakhatod befőttnek és fagyasztva is.

Egy biztos: Vagy elrakod, amikor terem, vagy télen fizetsz érte másnak, ha enni szeretnél. Ezt mindenki érti és elfogadja.

Ugyanígy vagyunk a munkával is. De jó lenne, ha konzerválni tudnánk! Ha el tudnánk tenni belőle a nehezebb napokra! Fiatalabb korunkban jobban bírjuk, később nem annyira. Hát akkor miért ne tennénk el belőle?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet. Pedig amikor több napra előre főzöl, tulajdonképpen az is munka konzerválás. Pont, mintha üvegekbe raknád, és eltennéd későbbre.

A munka esetében ugyanúgy működik, mint a gyümölcsnél: Vagy elraksz belőle, amikor van belőle bőven (amikor fizikailag győzöd erővel), vagy fizetsz érte másnak. Olyannak, aki tudja, hogyan kell a munkát „befőzni”.

Érdemes hát Neked is megtanulni. Ennek az első lépése: Járj nyitott szemmel, és figyeld, hogy a „konzerv munkának” milyen formáival találkozol. Máris kezdheted, és egy filléredbe sem kerül.

(A kép forrása: Internet)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzkapu.blog.hu/api/trackback/id/tr657376602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása