Lassan megjelenik az első szabadföldi eper, és ezzel elindul a befőzési szezon. Elrakhatod befőttnek és fagyasztva is.
Egy biztos: Vagy elrakod, amikor terem, vagy télen fizetsz érte másnak, ha enni szeretnél. Ezt mindenki érti és elfogadja.
Ugyanígy vagyunk a munkával is. De jó lenne, ha konzerválni tudnánk! Ha el tudnánk tenni belőle a nehezebb napokra! Fiatalabb korunkban jobban bírjuk, később nem annyira. Hát akkor miért ne tennénk el belőle?
Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet. Pedig amikor több napra előre főzöl, tulajdonképpen az is munka konzerválás. Pont, mintha üvegekbe raknád, és eltennéd későbbre.
A munka esetében ugyanúgy működik, mint a gyümölcsnél: Vagy elraksz belőle, amikor van belőle bőven (amikor fizikailag győzöd erővel), vagy fizetsz érte másnak. Olyannak, aki tudja, hogyan kell a munkát „befőzni”.
Érdemes hát Neked is megtanulni. Ennek az első lépése: Járj nyitott szemmel, és figyeld, hogy a „konzerv munkának” milyen formáival találkozol. Máris kezdheted, és egy filléredbe sem kerül.
(A kép forrása: Internet)